Pages

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Alexart.com: "Αυτό το καλοκαίρι..."


Αυτό το καλοκαίρι... 

Όταν έρχεται το καλοκαίρι όλοι κάνουμε κάποια σχέδια, υπολογίζουμε πώς θα περάσουμε τις διακοπές μας (αν και πολλοί δουλεύουν), σκεφτόμαστε και σημειώνουμε σε ένα πρόχειρο όλα όσα θα θέλαμε να πραγματοποιήσουμε αυτή την ζεστή εποχή του χρόνου και φτάνει η στιγμή της υλοποίησης. 

Η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ και το μόνο σίγουρο είναι ότι για να κάνεις κάτι πρέπει να είσαι σίγουρος για αυτό, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Φτάνουμε, λοιπόν, στο σημείο που λέμε: «Ωραία! Τώρα θα κάνω όλα όσα είχα σχεδιάσει. Θα τα καταφέρω!». 
Καλός ο ενθουσιασμός, αλλά εντελώς τυχαία όταν φτάνει εκείνη η στιγμή, τότε κάτι συμβαίνει και σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε. Ψάχνουμε να βρούμε την εύκολη λύση
Αυτό είναι το πρόβλημά μας. Επαναπαυόμαστε σε όσα έχουμε, καθόμαστε στον καναπέ, πιάνουμε το τηλεχειριστήριο και όλα παγώνουν. 

Έχουμε φτάσει σχεδόν στα μέσα του καλοκαιριού και πολλοί - σε όλους θα έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά - ασυναίσθητα συμπεριφέρονται σαν τους πολιτικούς. 
«Θα… θα… θα…» και από πράξη τίποτα. 

Μια ζωή έχουμε και πρέπει να αισθανόμαστε πως ζούμε και όχι πως κοιμόμαστε. Να φροντίζουμε την ψυχή μας, να περιποιούμαστε το σώμα μας με γυμναστική για να το αφυπνίσουμε και να κάνουμε όσα μας γεμίζουν και μας κάνουν ευτυχισμένους

Όπως λέει και μια παροιμία: «Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» και συμπληρώνω… επειδή δεν θα το κάνεις ούτε αύριο. 

 Καλό υπόλοιπο του καλοκαιριού! 

 Alex Art

Δεν υπάρχουν σχόλια: