Pages

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Once Upon A Time: «Μια διαφορετική συνταγή...»


Το ξυπνητήρι χτύπησε στην ώρα του και αυτό το πρωί...Η Nancy Sinatra με το bang bang ήταν ότι έπρεπε ως συνοδεία στην πρωινή μου γυμναστική. Μετά το υπέροχο ζεστό ντούς, η κόκκινη κούπα γέμισε με ζεστή σοκολάτα που άχνιζε, χαρίζοντας ένα εκπληκτικό άρωμα στην κουζίνα μου. Καθώς καθόμουνα και χάζευα έξω απο το παράθυρο τις υπέροχες στάλες της βροχής να γλιστράνε στο τζάμι σκέφτηκα να μαγειρέψω κάτι διαφορετικό σήμερα...


Απόψε θα φτιάξω μια συνταγή για την ζωή μου που θέλω να την μοιραστώ μαζί σας. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:


10 σταγόνες δάκρυα
1 φλιτζάνι λόγια
1/3 της κουταλιάς εγωισμό
800 γραμμάρια έρωτα
600 γραμμάρια ερωτισμό
6 κουταλιές της σούπας γνώση
700 γραμμάρια αγάπη
3 κουταλιές της σούπας χαμόγελο
4 μεγάλες κούπες φαντασία
3 σταγόνες αμαρτίες
1 μπόλ όνειρα
1 κιλό ρομαντισμό
1/2 της κουταλιά του γλυκού ζήλια


(Προσοχή : Είναι απαραίτητα όλα τα υλικά. Χωρίς αυτά μην ξεκινάτε την συνταγή!)


Εκτέλεση συνταγής:

Παίρνουμε το μπόλ με τα όνειρα που έχουμε στην ζωή μας και μέσα του προσθέτουμε τις 10 σταγόνες δάκρυα που μας χάρισαν απλόχερα, ανακατεύουμε έως ότου τα δάκρυα στεγνώσουν και στην συνέχεια παίρνουμε το φλιτζάνι με τα λόγια και το συμπληρώνουμε με το 1/3 εγωισμού και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζήλιας που κρύβουμε μέσα μας. Ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στο μπόλ το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι τα όνειρα απορρόφησαν τα πάντα.
Μετά παίρνουμε ένα άλλο μπολ και μέσα του βάζουμε 3 σταγόνες αμαρτίες και μετά σιγά –σιγά και προσεκτικά ρίχνουμε την αγάπη μας μέσα (το κάνουμε αυτό επειδή είναι ευαίσθητο υλικό και μπορεί να μας χαλάσει όλη την συνταγή αν πέσει παραπάνω ή λιγότερο απ’ ο τι πρέπει στο μείγμα.) Αφού σιγουρευτούμε πώς δεν πιέζουμε κανένα άλλο υλικό απο την αγάπη μας, προσθέτουμε τα 800 γραμμάρια ευωδιαστού έρωτα που κρύβαμε καιρό κλεισμένο στο ντουλάπι μας, το 1 κιλό ρομαντισμού (αν δεν έχετε να φτιάξετε, θα σας χρειαστεί ...) και μετά συμπληρώνουμε τα 600 γραμμάρια απο τον ερωτισμό μας. Τελειώνουμε το μείγμα μας βάζοντας τις 4 κούπες φαντασία έτσι ώστε να μην βαρεθούμε ποτέ και ανακατεύουμε για ώρα μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα.


Τέλος και αφού έχουμε ετοιμάσει τα μείγματα μας παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί που θα ονομάσουμε «ζωή» και το αλείφουμε όλο μέσα προσεκτικά με τις 3 κουταλιές της σούπας χαμόγελο (προσοχή μην σας ξεφύγει κάποιο σημείο...) ύστερα απο αυτό ρίχνουμε το μπόλ με τα όνειρα μας πρώτο μέσα στο ταψί και απλώνουμε το μείγμα με μια σπάτουλα παντού, μετά προσθέτουμε απο πάνω και το δεύτερο μείγμα της συνταγής μας και το απλώνουμε. Τέλος ρίχνουμε πάνω απο το τελικό μείγμα τις 6 κουταλιές της σούπας γνώση για να βγεί καλή κρούστα και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στου 250 βαθμούς κελσίου και το αφήνουμε για πολύ ώρα. Που και που ελέγχουμε το μείγμα για αποφυγή τυχόν λάθους.

Η συνταγή μας είναι έτοιμη να σερβιριστεί στον κόσμο.



«Ξέχνα όλους τους λόγους για τους οποίους κάτι μπορεί να μην πετύχει. Χρειάζεσαι μονάχα έναν καλό λόγο που να συνηγορεί στο ότι θα πετύχει..." Βούδας
Panos Angel
Καλό σαββατοκύριακο σε όλους σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: