Pages

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Το Skype στέλνει τα μηνύματα σε λάθος παραλήπτες

Το Skype στέλνει τα μηνύματα σε λάθος παραλήπτεςBug και όχι ιός σύμφωνα με την εταιρεία

Μετά την τελευταία αναβάθμιση του προγράμματος Skype τον Ιούνιο, κάποιοι χρήστες της δημοφιλούς υπηρεσίας παρατήρησαν πως δέχονται μηνύματα από αποστολείς που δεν βρίσκονται καν στις επαφές τους, ενώ τα δικά τους μηνύματα κατέληγαν αρκετές φορές σε λάθος παραλήπτες.

Η απάντηση του Skype ήταν άμεση, μέσω ενός admin ο οποίος δήλωσε: «Γνωρίζουμε πως, σε σπάνιες περιπτώσεις, μηνύματα μεταξύ δυο επαφών μπορεί να σταλούν αθέλητα σε κάποια τρίτη επαφή. Δουλεύουμε για να λύσουμε το πρόβλημα και στις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε τους χρήστες μας ώστε να κατεβάσουν μια αναβαθμισμένη έκδοση του Skype».

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακαλύψει τι προκαλεί το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα όμως με ανακοίνωση στο blog της το πρόβλημα συμβαίνει όταν ο Skype client κλείσει λόγω crash κατά τη διάρκεια συνομιλίας. Σε κάποιες περιπτώσεις, τα μηνύματα που εστάλησαν πριν το crash μπορεί να παραδοθούν σε τυχαίους χρήστες εάν στην επόμενη εκκίνηση του Skype client ο χρήστης κάνει login με διαφορετικό λογαριασμό.

Η εταιρεία δεν γνωρίζει τον αριθμό των χρηστών που επηρεάζονται από το bug αλλά υπολογίζει πως το ποσοστό είναι αρκετά μικρό.

Οι εκδόσεις του προγράμματος στις οποίες έχει παρατηρηθεί το πρόβλημα είναι το Skype 5.9 και 5.10 για Windows, το Skype 5.8 για Mac, το Skype 4.0 για Linux, το Skype 1.2 για Windows Phone, το Skype 2.8 για Android και το Skype 4.0 για iOS.

Η εταιρεία προτείνει σε όσους χρήστες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα να κάνουν scan τον υπολογιστή τους για ιούς, να απεγκαταστήσουν το Skype, να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους αν χρειάζεται και έπειτα να εγκαταστήσουν και πάλι το πρόγραμμα. Εφόσον το πρόβλημα δεν λυθεί, θα χρειαστεί να περιμένουν για το επίσημο fix.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: