Pages

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

«Rapa das Bestas»: Αγώνας πάλης ανάμεσα σε άλογα και ανθρώπους!

Το ετήσιο Φεστιβάλ «Rapa das Bestas» διοργανώνεται στην Ισπανία εδώ και 400 χρόνια και στην ουσία πρόκειται για έναν περίεργο αγώνα πάλης μεταξύ ανθρώπων και άγριων αλόγων, προκειμένου τα τελευταία να σημανθούν και να… κουρευτούν οι χαίτες και οι ουρές τους.


Το Φεστιβάλ, που διαρκεί τρεις ημέρες, πραγματοποιείται κάθε Ιούλιο, ενώ όλα τα άλογα προέρχονται από τα βουνά της Γαλικίας. Συνήθως χρειάζονται τρεις άνθρωποι για να πιάσουν ένα άλογο και να το ρίξουν στο έδαφος, καθώς τα περισσότερα είναι ιδιαίτερα ατίθασα.

Διάφορες φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και οργανισμοί για την προστασία των ζώων έχουν κατά καιρούς καταδικάσει το εν λόγω Φεστιβάλ, αλλά οι ντόπιοι υπερασπίστηκαν τη συνέχισή του με κάθε τρόπο, υποστηρίζοντας ότι δεν «κακομεταχειριζόμαστε σε καμία περίπτωση τα ζώα».

Εκατοντάδες άγρια άλογα κουρεύονται, εν όψει, μάλιστα, καλοκαιριού, προσφέροντας ένα κατά τα άλλα εντυπωσιακό θέαμα στους θεατές, που έρχονται από διάφορα σημεία της Ισπανίας προκειμένου να παρακολουθήσουν αυτόν τον παράξενο αγώνα πάλης.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: