Pages

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Προετοιμάζει θερμό Σεπτέμβρη

Η Κουμουνδούρου ετοιμάζει επίθεση για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ...
τη συγχώνευση της Αγροτικής από την Πειραιώς και την Παιδεία
Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον Ευ. Μεϊμαράκη προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την πώληση της Αγροτικής πριν κλείσει η Βουλή


Σε θέσεις μάχης εντός και εκτός Βουλής «παρατάσσεται» ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζοντας τις οργανώσεις του καθώς και την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για ένα «θερμό» φθινόπωρο.

Θέματα «αιχμής» για την αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος θα αποτελέσουν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ που «στοχεύουν» στην περικοπή μισθών και συντάξεων, όπως υποστηρίζουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και ο τομέας της Παιδείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου προκειμένου να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, καθώς και της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα «μέτρα λεηλασίας εισοδημάτων και ισοπέδωσης του κοινωνικού κράτους».

«Τα τρία κόμματα που προεκλογικά αναμασούσαν τα περί διαπραγμάτευσης, τώρα με θράσος μιλούν για κοινωνική δικαιοσύνη για τις περικοπές που σχεδιάζουν», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι η λύση βρίσκεται στη χάραξη μία αναπτυξιακής πολιτικής που θα ενισχύει το κοινωνικό κράτος, θα στηρίζει την εργασία και θα προχωρήσει στην αναδιανομή του πλούτου.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν επίσης ότι έρχεται «μαύρος Σεπτέμβρης» για την Παιδεία με τις επικείμενες συγχωνεύσεις σχολείων και τη μείωση των αναπληρωτών καθηγητών, ενώ αναμένουν αναταράξεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τις αλλαγές που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στον νόμο-πλαίσιο.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με το κομματικό επιτελείο που αποτελεί την επιτροπή ελέγχου του κυβερνητικού έργου στο υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» που επιδιώκει να καταγράψει, θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον χώρο της εκπαίδευσης.

«Αδιαφανής»
Η απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδικασία που έγινε «χωρίς διαφάνεια και καθαρούς όρους», και υποστηρίζουν ότι σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε «άρον άρον» ιδιωτικοποιήσεις που θα «πάρουν τη μορφή ξεπουλήματος και άλλων κερδοφόρων κρατικών εταιρειών», όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Σάββατο απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ζητώντας να προκληθεί άμεσα, πριν κλείσει η Βουλή, προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών με θέμα την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τον τεμαχισμό και την πώληση του υγιούς τμήματος της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΑΤΕ είναι κερδοφόρα και, παρότι συμμετείχε στο «κούρεμα» των ομολόγων (PSI), είχε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν με την ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά τελικώς εξαιρέθηκε από τη διαδικασία.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: