Pages

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Στο αυτόφωρο του Πειραιά η διακοπή της ποινής του Ξηρού

Στο αυτόφωρο του Πειραιά η διακοπή της ποινής του ΞηρούΜε το αιτιολογικό ότι θα υποβληθεί σε επέμβαση στο ΑΧΕΠΑ

Στο αυτόφωρο δικαστήριο του Πειραιά, χωρίς τον ίδιο αλλά με την παρουσία των συνηγόρων του, θα εξεταστεί σήμερα εκ νέου η προσωρινή διακοπή της ποινής του Σάββα Ξηρού για λόγους υγείας και ως προς το σχετικό αίτημα της ΕΛΑΣ, η νοσηλεία και φρούρησή του να γίνει σε άλλο νοσοκομείο εκτός του ΑΧΕΠΑ.

Σημείωνεται ότι ο Σάββας Ξηρός, υπό άκρα μυστικότητα, μεταφέρθηκε, χθες το απόγευμα, από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου θα υποβληθεί σήμερα το μεσημέρι σε οφθαλμολογική επέμβαση.

Η ΕΛΑΣ, με έγγραφό της, την περασμένη εβδομάδα, προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, είχε ζητήσει για λόγους ασφαλείας να μη γίνει στο ΑΧΕΠΑ η μεταγωγή και φρούρηση νοσηλείας του αιτούντος κρατουμένου για συμμετοχή στη δράση της οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού, και πρότεινε άλλα νοσοκομεία, όπως το «Παπαγεωργίου» και το «Ιπποκράτειο».

Ο Σάββας Ξηρός, που εκτίει ποινή κάθειρξης 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια για συμμετοχή στη δράση της 17Ν, συνελήφθη το καλοκαίρι του 2002 στο λιμάνι του Πειραιά, βαρύτατα τραυματισμένος από έκρηξη βόμβας και από τότε αντιμετωπίζει, σύμφωνα και με τους θεράποντες ιατρούς του, σοβαρά προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, ο Σ. Ξηρός έχει υποστεί ολική απώλεια όρασης στο ένα μάτι, ενώ στο άλλο μάτι η όραση έχει περιοριστεί σημαντικά.

Επίσης, έχει σοβαρό πρόβλημα ακοής, ενώ ένα μικρόβιο, που προσέβαλε τον οργανισμό του μέσα στις φυλακές, τού έχει προκαλέσει σοβαρά οιδήματα στα πόδια.

Ιταλία: Η βουλή ενέκρινε το δημοσιονομικό σύμφωνο της ΕΕ
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: