Pages

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κερδίζει πόντους ο Ματσιούλις

Κερδίζει πόντους ο ΜατσιούλιςΟι πιθανότητες παραμονής του Στράτου Περπέρογλου είναι μειωμένες

Ανεβαίνει στη μεταγραφική λίστα του Παναθηναϊκού ο Γιόνας Ματσιούλις. Οι πιθανότητες παραμονής του Στράτου Περπέρογλου είναι μειωμένες, αφού ο διεθνής φόργουορντ δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την πρόταση που του έχει γίνει κι έχει πολύ καλύτερες προσφορές από το εξωτερικό (ανάμεσά τους η Ούνιξ Καζάν). Έτσι ο Λιθουανός άσος κερδίζει πόντους για να καλύψει τη θέση «3», αφού αρέσει στον Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Ματσιούλις είναι 27 ετών, με ύψος 2,00μ. και είναι παίκτης με επιθετικές (εξαιρετικός σουτέρ), αλλά και αμυντικές αρετές (με έφεση στα ριμπάουντ). Έκανε όνομα αγωνιζόμενος στη Ζαλγκίρις από το 2005 μέχρι το 2009 και στη συνέχεια μετακόμισε στο Μιλάνο με υψηλό συμβόλαιο (1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο). Ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο το 2010 τον κράτησε εκτός δράσης για εννέα μήνες, με συνέπεια να χάσει το Ευρωμπάσκετ και η καριέρα του να μείνει στάσιμη. Έκανε την επανεμφάνισή του με μία μικρή ομάδα της Λιθουανίας, την Μπαλτάι, αποδεικνύοντας πως άφησε πίσω τον τραυματισμό του. Ενδεικτικό είναι πως την περασμένη σεζόν είχε 19,6 πόντους, 6,9 ριμπάουντ 2,4 ασίστ και 2 κλεψίματα ανά αγώνα στο εγχώριο πρωτάθλημα. Η Σιένα έσπευσε να τον αποκτήσει στα τέλη Απριλίου και σε τέσσερα παιχνίδια με τη φανέλα της είχε 7,3 πόντους, 1,8 ασίστ, 1,5 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα ανά αγώνα, αλλά ήταν εκτός σύνθεσης στα play offs. Πάντως ήταν βασικό στέλεχος της Λιθουανίας στο Προολυμπιακό Τουρνουά έχοντας 11,5 πόντους, 7,5 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ κατά μέσο όρο στα παιχνίδια του Καράκας.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός περιμένει την απάντηση του Δημήτρη Μαυροειδή, τον οποίο διεκδικεί και ο Ολυμπιακός. Οι «πράσινοι» έχουν καταθέσει ελαφρώς καλύτερη πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» και πιθανώς μέσα στη μέρα να έχουν νεότερα από το συγκεκριμένο μέτωπο. Αντίθετα, ο Ίαν Βουγιούκας οδεύει προς την έξοδο, καθώς έχει εξαιρετικές προτάσεις από Μάλαγα και Ούνιξ Καζάν.

Σε ό,τι αφορά στα γκαρντ, ο Βασίλης Ξανθόπουλος έχει συμφωνήσει και απομένει η ανακοίνωση, στάσιμο παραμένει το θέμα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για τον οποίο ενδιαφέρθηκε εσχάτως και η Μπαρτσελόνα, ενώ θα γίνει μία προσθήκη ενός καλού ονόματος για να πλαισιώσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στην περιφέρεια.

Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: