Pages

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Έλληνες έβγαλαν έξω εκατομμύρια και δήλωναν μέσα... ψίχουλα

Έλληνες έβγαλαν έξω εκατομμύρια και δήλωναν μέσα «ψίχουλα»Στοιχεία σοκ περιλαμβάνει ο κατάλογος με τα εμβάσματα που έχουν φύγει από την Ελλάδα προς το εξωτερικό την περασμένη χρονιά, αποκαλύπτοντας ότι 731 συμπολίτες μας έβγαλαν έξω σχεδόν ένα δισεκατομμύριο, τη στιγμή που δήλωναν στις φορολογικές τους κάτι λιγότερο από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορούν το 2010. Στον κατάλογο, που έχει διαβιβαστεί και στο υπουργείο Οικονομικών, αναφέρονται τα εμβάσματα πάνω από 100.000 ευρώ τα οποία στάλθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού. Μεταξύ των 731 ονομάτων υπάρχουν και 70 αλλοδαποί, άνδρες και γυναίκες, με ονόματα που παραπέμπουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με «Τα Νέα». Μεμονωμένες είναι, τέλος, οι περιπτώσεις ατόμων με αγγλικό, γερμανικό ή ιταλικό επώνυμο.
Το θράσος ορισμένων ξεπερνάει κάθε όριο, καθώς δήλωσαν μηδενικά εισοδήματα, τη στιγμή που οι καταθέσεις τους έφευγαν για την ασφάλεια του εξωτερικού. Οι περιπτώσεις αυτές είναι 403 και θεωρείται βέβαιο ότι ανάμεσά τους υπάρχουν μέλη ανωνύμων εταιρειών, τα οποία συνηθίζουν να «περνούν» τα εισοδήματά τους στις εταιρείες. Άλλοι έβγαλαν ποσά από 10 έως 52 εκατ. ευρώ και δήλωσαν μικροποσά, όπως 496 ευρώ.
Το υψηλότερο εισόδημα στον κατάλογο έχει δηλώσει ένας άνδρας, με 371.774,72 ευρώ. Θα ήταν ενδιαφέρον όμως να εξηγήσει τα 30.312.841,31 ευρώ που έβγαλε με έμβασμα. Βραβείο πρωτοτυπίας παίρνει, τέλος, μία κυρία, η οποία δήλωσε εισόδημα 0,01 ευρώ και έβγαλε στο εξωτερικό 201.501 ευρώ.
Σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα, «αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι μια σοβαρή έρευνα από το ΣΔΟΕ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για να διαπιστωθεί εάν ανάμεσα στα τεράστια ποσά που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες υπάρχουν προϊόντα από εγκληματική δραστηριότητα, αν υπάρχει μαύρο χρήμα, αν υπάρχει φοροδιαφυγή».

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: