Pages

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Στηρίζει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολύδωρας

Στηρίζει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ο ΠολύδωραςΑφορμή η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής που «περιορίζει» την αντιπολίτευση

Τη ριζική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής που «αγνοεί τις θεσμικές διαδικασίες, διαβουλεύσεις και συναινέσεις», εξέφρασε αντιπροσωπεία του κόμματος αποτελούμενη από τους βουλευτές Τάσο Κουράκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θόδωρο Δρίτσα που επισκέφτηκε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα.

Όπως υποστήριξαν οι τρεις βουλευτές «η αιφνιδιαστική και εκτός θεσμικών προβλέψεων εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξουν τον κανονισμό της Βουλής έχει στόχο την υποβάθμιση του ρόλου της αντιπολίτευσης στη Βουλή και ειδικότερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Κάθε αλλαγή του κανονισμού της Βουλής που θα αποβλέπει στον περιορισμό και υποβάθμιση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης, θα συνιστά βαρύτατο πλήγμα τόσο για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου όσο και για την ίδια την δημοκρατία», υπογράμμισαν.

Από την πλευρά του, ο κ. Πολύδωρας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την αντίρρησή του για τυχόν τροποποιήσεις και αλλαγές του κανονισμού της Βουλής χωρίς, όπως είπε, να υπάρξει διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της αρμόδιας επιτροπής κανονισμού αλλά και δίχως τη μέγιστη δυνατή συναίνεση αν όχι ομοφωνία.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: