Pages

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Τραγωδία στην Ιταλία


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταδίδουν ότι η σημερινή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στις 7.45 σε επαγγελματικό λύκειο στο Brindisi της νότιας Ιταλίας, προκάλεσε τον θάνατο της δεκαεξάχρονης μαθήτριας Μελίσσα.

Η φίλη της Βερόνικα, που σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία και εφημερίδες μετέδωσαν νωρίτερα ότι ήταν επίσης νεκρή, στην πραγματικότητα έχει τραυματισθεί και η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη».




Είναι η πρώτη φορά που το οργανωμένο έγκλημα επιτίθεται κατά μαθητών και εκπαιδευτικού ιδρύματος. Ο εκρηκτικός μηχανισμός -δυο φιάλες υγραερίου- ενεργοποιήθηκε, πιθανότατα, με τηλεχειριστήριο.

Οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι όλες οι ενδείξεις οδηγούν προς μια μαφιόζικη επίθεση, και συγκεκριμένα, της τοπικής μαφίας της Απουλίας «Ιερό Ενωμένο Στεφάνο». Υπάρχει, όμως, παράλληλα, και μια μικρή πιθανότητα να πρόκειται για χτύπημα που μπορεί να σχεδιάστηκε από κάποιο παράφρονα.

«Αν η βόμβα είχε εκραγεί ένα τέταρτο αργότερα , θα θρηνούνταν, τώρα, ακόμη περισσότερα θύματα», προσθέτουν οι εισαγγελείς.



«Πρόκειται για μια κτηνώδη επίθεση», δήλωσε ο διευθυντής αστυνομίας της πόλης. Ο δήμαρχος του Brindisi, Κόζιμο Κονσάλες, συμπλήρωσε ότι «είναι ένα χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος, μια επίθεση χωρίς προηγούμενο».

Έξω από το σχολείο, υπάρχουν ακόμη τετράδια και σακίδια των φοιτητών, γεμάτα αίμα. Συντετριμμένοι, σε κατάσταση σοκ, μαθητές, καθηγητές, συγγενείς και πολλοί άλλοι πολίτες, βρίσκονται έξω από το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκαν η άτυχη Μελίσσα και οι επτά συμμαθητές της.

Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, καθώς προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων



Το λύκειο «Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε», ονομάστηκε έτσι από την σύζυγο του δικαστή Τζιοβάνι Φαλκόνε.

Τα ιταλικά ΜΜΕ υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, ότι στις 23 Μαΐου, σε λίγες ημέρες, δηλαδή, θα είναι η επέτειος από τα είκοσι χρόνια της δολοφονίας του εισαγγελέα Τζοβάννι Φαλκόνε, της γυναίκας του, Φραντσέσκα Μορβίλλο και των σωματοφυλάκων του, που δολοφονήθηκαν από την Κόζα Νόστρα, στο Καπάτσι της Σικελίας».

Πρόκειται για εισαγγελέα - σύμβολο, σημείο αναφοράς για όσους μάχονται την μαφία.



Σήμερα, στις πέντε το απόγευμα, η πόλη του Brindisi πρόκειται να απαντήσει με μαζική διαδήλωση στην σημερινή επίθεση, με σύνθημα «όχι στις μαφίες, ναι στην ελευθερία».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: