Pages

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σημερινή μετάδοση του τελικού...

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ & ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ.ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟ SHOW. 
Tον Τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα μεταδώσει αύριο Σάββατο 26 Μαΐου στις 22.00 η ΝΕΤ, σε απευθείας σύνδεση με το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
Η Ελλάδα συμμετέχει στον Τελικό με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac", σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf, που πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη βραδιά στον Α' Ημιτελικό της Τρίτης 22 Μαΐου. Μετά από κλήρωση, η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στην
16η θέση του Τελικού.
Οι Τελικός θα μεταδοθεί επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ.
Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.
Και ο χθεσινός Β' Ημιτελικός συγκέντρωσε υψηλή τηλεθέαση στη χώρα μας, αφού στην τηλεοπτική του μετάδοση από τη ΝΕΤ συντονίστηκαν τουλάχιστον για ένα λεπτό 3.030.490 τηλεθεατές. Συνολικά, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 20,1% και είδαν τη μετάδοση -κατά μέσο όρο - κάθε λεπτό 933.961 τηλεθεατές (στον περσινό Β' Ημιτελικό είχε σημειωθεί μέσο μερίδιο τηλεθέασης 18,2% με 821.343 τηλεθεατές). Στο τέλος της βραδιάς, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης άγγιξε ακόμα και το 27,9%.
Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), καθώς και απευθείας οι "big five", δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, όπως και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα.
Η σειρά εμφάνισης των χωρών, κατόπιν των κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν μετά το πέρας κάθε Ημιτελικού - έχει ως εξής:
1. Ηνωμένο Βασίλειο
2. Ουγγαρία
3. Αλβανία
4. Λιθουανία
5. Βοσνία & Ερζεγοβίνη
6. Ρωσία
7. Ισλανδία
8. Κύπρος
9. Γαλλία
10. Ιταλία
11. Εσθονία
12. Νορβηγία
13. Αζερμπαϊτζάν
14. Ρουμανία
15. Δανία
16. Ελλάδα
17. Σουηδία
18. Τουρκία
19. Ισπανία
20. Γερμανία
21. Μάλτα
22. Π.Γ.Δ.Μ.
23. Ιρλανδία
24. Σερβία
25. Ουκρανία
26. Μολδαβία
Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.
Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Έτσι, οι Έλληνες τηλεθεατές δεν μπορούν να ψηφίσουν την ελληνική συμμετοχή.

tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: