Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

«Νεάντερταλ οι άνθρωποι που βρίζουν τον Γ. Νταλάρα»

«Νεάντερταλ οι άνθρωποι που βρίζουν τον Γ. Νταλάρα»«Να προστατεύσουμε τη χώρα από την ακυβερνησία»

«Σώπασε μέσα μου ο συνθέτης. Προ καιρού» ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος θα δώσει σειρά συναυλιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 του ερχόμενου Μαΐου υπέρ του Ταμείου υποτροφιών των Αρσακείων Σχολείων.

Και επανέλαβε τη φράση του. «Το θέμα είναι τώρα τι λες» επανέλαβε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Και πρότεινε: «Αλληλεγγύη. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα πάνω από 50.000 ευρώ να βρουν ανθρώπους που πάσχουν και να μοιράσουν το «περίσσευμα». Αλληλεγγύη και να σκεφτόμαστε περισσότερο».
Βέβαια, για το μνημόνιο και την πολιτική που θα κληθούν να επιλέξουν εκείνοι που θα εκλεγούν, ανέφερε: «Είτε υπέρ, είτε κατά, χωρίς σχέδιο είμαστε χαμένοι. Και δεν βλέπω –από κανέναν- να έχει σχέδιο… Αυτό με φοβίζει».

Πάντως, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις επιθέσεις που έχει δεχθεί στις συναυλίες που έδινε ο Γιώργος Νταλάρας. «Ο Μπομπ Ντύλαν είχε πει κάποτε πως “καλλιτέχνης που δεν λοιδορήθηκε, δεν τον πρόγκαραν οι θεατές του”, δεν αξίζει τίποτα…». Και για τις συγκεκριμένες επιθέσεις πρόσθεσε: «αυτοί δεν είναι άνθρωποι είναι… Νεάντερταλ. Εγώ κι αν έχω ταλαιπωρηθεί… Υπήρξε μια εποχή, εκεί, μετά το “κούρεμα” που με ταύτισαν με τη δεξιά, είπαν πως συμβιβάστηκα, συνεργάστηκα, δεν έβρισκα πουθενά δουλειά, αναγκάστηκα να πάρω την Άσπα (τη σύντροφο της ζωής του τα τελευταία 45 χρόνια) και να φύγουμε. Έπαιζα τότε –για μήνες- σ΄ένα μπαράκι στη Νέα Υόρκη… Δεν έβαλα όμως νερό στο κρασί μου…». Και τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι πρέπει να προστατεύσουμε τη χώρα από την ακυβερνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: