Pages

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Ευ.Βενιζέλος: Ο Σαμαράς κρυβόταν πίσω από εμένα



Με νέα επίθεση προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά και στα κόμματα της Αριστεράς, χωρίς να
τα κατονομάζει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του στο κλειστό γυμναστήριο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη.

«Πολλοί πιστεύουν ότι οι εκλογές της 6ης Μαΐου είναι ευρωεκλογές, μία μεγάλη επίσημη δημοσκόπηση με κάλπη ότι είναι μία δεδομένη κυβέρνηση με δεδομένη πολιτική, αυτή του μνημονίου» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εξήγησε ότι δεν υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας σε αυτές τις εκλογές. «Υπάρχει ψήφος αποφασιστική που κρίνει την πορεία του τόπου όχι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά για τα επόμενα είκοσι χρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Κρίνονται τα πάντα στις 6 Μαΐου και αυτό δεν είναι ένα εκβιαστικό δίλημμα. Δεν είναι ένας εκφοβισμός. Είναι η αποτύπωση της πραγματικότητας. Αν αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις αποτυπωθεί στην κάλπη την Κυριακή των εκλογών ο τόπος θα μείνει ακυβέρνητος και το πολιτικό αδιέξοδο θα πολλαπλασιάσει την οικονομική κρίση» υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ζήτησε την πρωτιά για το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.

«Μία λύση υπάρχει εάν θέλουμε ο τόπος να πορευτεί με ασφάλεια. Η νίκη του ΠΑΣΟΚ, η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη θέση. Δεν είναι αυτό κομματικός εγωισμός. Δεν είναι αυτό ένα εύκολο προεκλογικό σύνθημα για να ενθουσιάσουμε το εκλογικό ακροατήριο είναι η ανάγκη για την διάσωση της χώρας» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιπλέον κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για επαμφοτερίζουσα στάση τους τελευταίους 5 μήνες, επιχείρησε να βάλει «φρένο» στα σενάρια περί συνεργασιών και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ «δεν είναι διαθέσιμο για οποιαδήποτε λύση και δεν είναι ο δεδομένος εταίρος μίας κυβερνητικής συνεργασίας γιατί ο λαός στις 6 Μαΐου πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής που θα ασκηθεί».

«Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να καμία συνεργασία και δεν θέλει πρωτίστως συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Μία στάση αντιφατική και υπονομευτική στάση που ακολούθησε αυτούς τους 5 κρίσιμους μήνες, που κράτησε την μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά στάση της αντιπολιτευόμενης συμπολίτευσης και την συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης. Τη γνωστή στάση του μέσα – έξω, κρυπτόμενος στην κρίσιμη διαπραγμάτευση πίσω από εμένα» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα κατηγόρησε «όλες τις εκδοχές της Αριστεράς» ότι άλλοτε τάσσεται με σφοδρότητα κατά της Ευρώπης και υπέρ της επιστροφής στην δραχμή και άλλες φορές υιοθετεί μία «τζάμπα φιλοευρωπαϊκή στάση» με μία Ευρώπη χωρίς συσχετισμούς χωρίς δανειστές, χωρίς λεφτά, χωρίς εγγυήσεις και υποχρεώσεις.

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε «όχι» σε οριζόντιες περικοπές, «όχι» σε νέους φόρους και υποσχέθηκε ότι με το νέο φορολογικό σύστημα θα μειωθούν και οι έκτακτες φορολογήσεις.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: