Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

«Η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο»

«Η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο»Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση ζήτησε από την Άρτα ο Α. Σαμαράς

«Άλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου. Εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Άρτα, όπου περιοδεύει.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «Μας ρωτάνε πώς θα τα καταφέρει; Απαντώ ότι η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στην ναυτιλία αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο αλλά δεν το εξάγουμε εμείς, το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους. Οι αριστεροί μας κουνούσαν το δάχτυλο τώρα ήλθε η ώρα να μας ακούσουν».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αρνήθηκε τη συγκυβέρνηση ενώ φάνηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του στης εκλογές, ζήτησε «καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση για να τα αλλάξω όλα», τονίζοντας ότι «όσο περισσότερη δύναμη μου δώσετε, τόσο πιο ισχυρός θα είμαι να διαπραγματευθώ στο εξωτερικό».

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, ο κ. Σαμαράς σημείωσε: «Ρωτάνε κάποιοι πως μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση: Απαντώ με μία λέξη: Ανάπτυξη, το έλεγα όταν εκείνοι ψήφισαν το Μνημόνιο. Σκέτη λιτότητα χωρίς μέτρα ανάπτυξης δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει».

Για τα μέτρα του Ιουνίου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: «Μας ρωτάνε τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου που προβλέπουν 11 δισ. περικοπές, θα κόψετε μισθούς και συντάξεις; Απαντώ: Σπατάλη θα κόψουμε και υπάρχει πολλή σπατάλη. Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε τις βασικές του δεσμεύσεις για αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων που κόπηκαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και για την ανεργία πέρα από το ΕΣΠΑ που παραμένουν αναξιοποίητα. Επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «καταδίκασε την χώρα σε μόνιμη ύφεση, εμείς θα ξεκινήσουμε την ανάπτυξη. Τώρα η άποψή μας βρίσκει ανταπόκριση στην Ευρώπη».

Μίλησε για την ανάγκη θεσμικών μεταρρυθμίσεων με κορυφαία το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού και αναφέρθηκε και στο πως θα κυβερνήσει: «Θα απευθυνθώ από την πρώτη στιγμή σε εξωκοινοβουλευτικούς να μπουν στην κυβέρνηση. Θέλω δίπλα μου όλους τους άξιους Έλληνες. Θα κάνω πολύ μικρότερη κυβέρνηση, την μισή από την σημερινή».

Αναφέρθηκε επίσης στην ασφάλεια του πολίτη και στην ανάγκη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης προκειμένου να «ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας και να απελευθερώσουμε την ύπαιθρο από τον φόβο». Επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτούς που θέλουν να έλθουν είναι να μην χάνουν τον χρόνο τους, θα τους στείλουμε πίσω. Σε όσους ήλθαν το μήνυμα είναι να φύγουν μία ώρα αρχύτερα".

Μίλησε για την στάση του έναντι των Μνημονίων λέγοντας ότι «δεν ψήφισα τη λάθος συνταγή, εξακολουθώ να λέω ότι είναι λάθος αλλά άλλο το μνημόνιο και άλλο η δανειακή σύμβαση με την οποία κόψαμε τους τόκους. Εξακολουθώ να λέω στους δανειστές ότι η συνταγή πρέπει να αλλάξει, να τροποποιηθεί. Αν όμως άφηνα την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας θα είχαμε σήμερα λιγότερη ανεργία; Άφησα τον Παπανδρέου να πέσει στο γκρεμό και τράβηξα την Ελλάδα, στήριξα κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

Είπε ακόμη ότι κάποιοι επιμένουν στην συγκυβέρνηση: «Εμείς δεν την θέλουμε τέτοια συγκυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο, θέλουμε καθαρή εντολή για να τα αλλάξουμε όλα». Επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι «όταν ο κ. Παπανδρέου φώναζε λεφτά υπάρχουν ο κ. Βενιζέλος δεν διαφώνησε. Σήμερα παραδέχεται ότι έγιναν εγκληματικά λάθη, στα λάθη αυτά όμως εκείνος είναι μέτοχος».

Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στα άλλα κόμματα της κεντροδεξιάς λέγοντας ότι «δεν τους νοιάζει η Ελλάδα, δίνουν φιλί ζωής στο ΠΑΣΟΚ».
NEWSBEAST

Δεν υπάρχουν σχόλια: