Pages

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η Apple δημιουργεί 500 θέσεις εργασίας στην Ιρλανδία

Ο κατασκευαστής του iPhone και των ταμπλετών iPad πρόκειται να δημιουργήσει αυτές τις θέσεις εργασίας στο Κορκ, αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό στη μονάδα του στην περιοχή στους 3.300 ανθρώπους συνολικά.




Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple πρόκειται να δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας στη νότια Ιρλανδία, προκύπτει από την κυβερνητική ανακοίνωση στο Δουβλίνο, την ώρα που το ποσοστό της ανεργίας στην Ιρλανδία παραμένει υψηλό (14,3% τον Μάρτιο).

"Πρόκειται για μια τεράστια ώθηση για την χώρα μας, αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης για το μέλλον της Ιρλανδίας" σχολίασε ο Ιρλανδός υπουργός Καινοτομίας και Επιχειρήσεων, Ρίτσαρντ Μπρούτον.

Μέσω της μονάδας στο Κορκ η Apple εξυπηρετεί πελατεία στην Ευρώπη, την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τέλος την Ινδία. Ο εκπρόσωπός της Ντάρα Μάρφι τόνισε στο Ρόιτερς ότι η εξυπηρέτηση είναι διττή, δηλαδή αφορά "πωλήσεις υλικού πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, αλλά και παροχή τεχνικής υποστήριξης".

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντα Κένι, που έχει θέσει στόχο να δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας ως το 2016, χαρακτήρισε τις προσλήψεις από την Apple "πρώτη φάση στο κυβερνητικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ιρλανδικής οικονομίας".

Το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η ιρλανδική οικονομία συρρικνώθηκε (-0,2%). Βρίσκεται πλέον και επίσημα σε ύφεση, αφού αρνητικό ήταν το πρόσημο ανάπτυξης και το τρίτο τρίμηνο του 2011.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: