Pages

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Αποσύρονται οι ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Μπλοκάρει την απόφαση του υπουργού Εργασίας η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... Σύμφωνα με τον Γ.Κουτρουμάνη, το επίμαχο άρθρο 49 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας αποσύρεται και θα το επαναφέρει με τροπολογία όταν λάβει την έκθεση της ΕΚΤ. Ενημερώνοντας την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, ο κ. Κουτρουμάνης εξήγησε ότι αναγκάζεται να αποσύρει την εν λόγω ρύθμιση διότι «είναι σε εξέλιξη διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ».

Παράλληλα, ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το ζήτημα είναι διαδικαστικό και ελπίζει να διευθετηθεί σύντομα έτσι ώστε να επαναφέρει την ρύθμιση με τροπολογία πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι μάλλον δύσκολο να γίνει καθώς το εν λόγω νομοσχέδιο είναι προγραμματισμένο να ψηφιστεί την Μ.Τρίτη, ενώ μετά η Βουλή θα διαλυθεί ενόψει εκλογών.

Η ρύθμιση αφορούσε κυρίως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και 200 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις δόσεις των δανείων τους.

Πιο αναλυτικά περιελάμβανε ρυθμίσεις όπως την προστασία από την κατάσχεση του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη έως 1500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του, τη δυνατότητα να κάνουν δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών τους με ευνοϊκά επιτόκια οι οφειλέτες αλλά και να παρατείνουν τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών τους καθώς και την απαλλαγή των χρεών στα 3 χρόνια εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν πλήρη αδυναμία καταβολή τους.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: