Pages

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μετά τις εκλογές τα τεκμήρια σε σοφίτες και πατάρια

Σε μετάθεση για μετά τις εκλογές της θέσπισης τεκμηρίων στις σοφίτες, πατάρια και γκαράζ που ... τακτοποιήθηκαν από ευνοϊκές διατάξεις για τα αυθαίρετα και ημιυπαιθρίους προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μετά τις ισχυρές εντάσεις της ΝΔ.

Αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ανέφερε ότι «μετά από δεκάδες συναντήσεις που έγιναν στον διάλογο για το νέο φορολογικό, η ΝΔ αποφάσισε να αποχωρήσει ενώ απέμεναν ακόμα 2 διαβουλεύσεις. Επέλεξε να μην συμμετέχει γιατί η ρύθμιση για τις σοφίτες και τα πατάρια την αιφνιδίασε.

Εχει δίκιο γιατί η ρύθμιση δεν είχε παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο και γι αυτό και είμαστε διατεθειμένοι να την αποσύρουμε» πρόσθεσε όμως ότι «Αυτό δεν σημαίνει ότι όποιος νομιμοποίησε όποιο αυθαίρετο δεν θα έχει ίδια αντιμετώπιση με αυτόν που δεν έχει αυθαιρετήσει. Υπάρχει χρονική μετάθεση και θα υπάρξει πλήρης εναρμόνιση μετα τις εκλογές».

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τον υπουργό θα προστεθεί διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης προκειμένου «να νομιμοποιείται το ΣΔΟΕ να αξιοποιήσει τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ελέγχου εισαγωγών, εξαγωγών και ελέγχου προϊόντων ειδικού φόρου κατανάλωσης των τελωνίων».

Τέλος ο κ. Οικονόμου ανέφερε για τον διακανονισμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Siemens ότι «Είναι η καλύτερη συμφωνία σε σχέση με αυτές που έχουν γίνει σε άλλες χώρες. Η εταιρεία δεσμεύεται για συγκεκριμένο ύψος επενδυτικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και δέσμευση για περαιτέρω επένδυση πολλών δεκάδων εκατομμυρίων».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: