Pages

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Με αμείωτη ένταση οι βομβαρδισμοί και οι συλλήψεις στη Συρία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα άμαχοι, σκοτώθηκαν σήμερα σε... βίαια επεισόδια στη Συρία, κυρίως σε σφοδρές μάχες μεταξύ των δυνάμεων του τακτικού στρατού και λιποτακτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν σε προάστια της Δαμασκού, στη Χομς, στη Ντέιρ αλ Ζορ και την επαρχία Ιντλίμπ. Παράλληλα, οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανέφεραν βομβαρδισμούς σε πολλές συνοικίες της Χομς, που βομβαρδίζεται εδώ και μία εβδομάδα.

Περιοχές κοντά στην πόλη Κουσέιρ, στην επαρχία Χομς, βομβαρδίζονται επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ δεκάδες κατοικοι εγκαταλείπουν την πόλη και καταφεύγουν πρόσφυγες στον Λίβανο.

Στην επαρχία Χάμα ο στρατός βομβαρδίζει την πόλη Καλάατ αλ Μάντικ, ενώ στην πόλη Κάρναζ στην ίδια επαρχία, οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας προχωρούν σε συλλήψεις και καίνε σπίτια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ακόμα ότι περίπου το 70% των κατοίκων της πόλης Σαρακέμπ στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία εισήλθε ο στρατός το Σάββατο, την εγκατέλειψε τις τελευταίες 48 ώρες. Στο διάστημα αυτό 18 άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά και 63 σπίτια καταστράφηκαν.

Στο μεταξύ συριακά στρατεύματα μπήκαν στο βόρειο Λίβανο σήμερα, κατέστρεψαν κτίρια σε αγροκτήματα και συγκρούστηκαν με σύρους αντάρτες οι οποίοι είχαν καταφύγει εκεί, όπως δήλωσαν κάτοικοι.

Αξιωματούχος της περιοχής δήλωσε ότι συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην περιοχή Μασάρι αλ Κάα του Λιβάνου στα σύνορα με τη Συρία, κυνηγώντας λιποτάκτες που έχουν εισέλθει στον Λίβανο.

"Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος και λιποτακτών στα συρολιβανέζικα σύνορα στην περιοχή Μασάρι αλ Κάα και οι δυνάμεις του καθεστώτος χρησιμοποιούν βαρέα πολυβόλα", αναφέρει από την πλευρά του συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διευκρινίζοντας ότι οι συγκρούσεις σημειώνονται σε συριακό έδαφος.

Πάντως ο λιβανέζικος στρατός διέψευσε ότι έχει σημειωθεί κάποιο επεισόδιο!

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: