Pages

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Μίζα 60 εκατ. ευρώ ψάχνουν οι εισαγγελείς για τα Leopard

Ξανανοίγουν οι δικογραφίες για τα εξοπλιστικά... Ανοίγει και πάλι από τη δικαιοσύνη το «καυτό» θέμα της προμήθειας των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ήδη, δυο εισαγγελείς η κ. Πόπη Παπανδρέου και ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στα …ίχνη μίζας ύψους 60 εκατ. ευρώ που φέρεται να κατέληξε σε μη πολιτικά πρόσωπα κατά την προμήθεια αρμάτων μάχης τύπου Leopard -2 την περίοδο 1999-2009!

Η δικογραφία για την προμήθεια των Leopard ανοίγει εκ νέου έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, ύστερα παραγγελίας της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Ελένης Ράκου και του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών κ. Ιωάννη Σακελάκου. Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία, που αφορά στη διερεύνηση του συνόλου των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αποτέλεσαν οι καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρώην γενικός διευθυντής αμυντικών εξοπλισμών και επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει κάποιοι πλούτισαν από τους εξοπλισμούς ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενά του κάποιοι κατασκεύασαν αμυντικές ανάγκες για να φτιάξουν περιουσίες!

Οι δυο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των Leopard – 2 ήδη έχουν ξεκινήσει να λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έστειλαν ήδη αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο Μονακό και τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχει στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της δωροδοκίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκονται κοντά στα ίχνη μίζας που εκτιμάται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αγγίζει τα 60 εκατομμύρια ευρώ!

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: