Pages

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Τα αξιοπερίεργα της 84ης απονομής των Όσκαρ

Μεταξύ των αξιοπερίεργων και αξιοσημείωτων στοιχείων των βραβείων Όσκαρ, που... θα αποδοθούν φέτος για 84η φορά στην ιστορία του κινηματογράφου περιλαμβάνονται οι 47 υποψηφιότητες του John Williams και οι 17 υποψηφιότητες της Meryl Streep. Πιο συγκεκριμένα, φέτος, οι ταινίες "War Horse" και "The adventures Tin Tin" έχουν διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης μουσικής για τις ταινίες, ενώ ο John Williams συγκεντρώνει μέχρι σήμερα 47 υποψηφιότητες για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Μόνο η Walt Disney τον ξεπερνά στην ιστορία των Όσκαρ. Ο Woody Allen ακολουθεί με 23 υποψηφιότητες, δύο από αυτές φέτος. Η Meryl Streep είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ, καθώς έχει προταθεί συνολικά 17 φορές. Στις κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας εννιά ηθοποιοί είναι
υποψήφιοι για πρώτη φορά και δύο, ο George Clooney και η Meryl Streep έχουν ήδη τιμηθεί με το χρυσό αγαλματίδιο. Μια μόνο ηθοποιός, η Michelle Williams, ήταν υποψήφια την περασμένη χρονιά για την ερμηνεία της στην ταινία "Blue Valentine". Η Kathleen Kennedy και ο Steven Spielberg κατάφεραν φέτος να είναι οι παραγωγοί με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά επτά.

Ο Woody Allen ξεπέρασε τον Billy Wilder στην κατηγορία των καλλιτεχνών που είναι υποψήφιοι για σενάριο και σκηνοθεσία στην ίδια ταινία, με επτά υποψηφιότητες.
Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο George Clooney είναι υποψήφιος την ίδια χρονιά σε δύο διαφορετικές κατηγορίες για δύο διαφορετικές ταινίες: υποψήφιος για βραβείο καλύτερης ερμηνείας («The Descendants») και για το βραβείο καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου («The Ides of March»). Το 2005 ο γοητευτικός σταρ ήταν υποψήφιος για το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου («Syriana») και για πρωτότυπο σενάριο ("Good Night and Good Luck").
Η ταινία "Pina" του Wim Wenders είναι το πρώτο 3D ντοκιμαντέρ στην ιστορία των Όσκαρ. Η ιρανική ταινία "A Separation" είναι η πρώτη με σενάριο στην περσική γλώσσα που είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια: