Pages

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Στην παρανομία το «ξεκλείδωμα» συσκευών



Αν και πάρα πολλοί χρήστες ξεκλειδώνουν τις συσκευές τους προκειμένου να τους δώσουν νέες δυνατότητες, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παραβιάζουν το νόμο.

Στις ΗΠΑ τουλάχιστον η πρακτική, καταρχάς σε ό,τι αφορά τα smartphone, βρίσκεται στα όρια του νόμου. Ο λόγος είναι ότι παρόλο που η Διεύθυνση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της χώρας ανακοίνωσε το 2010 ότι το ξεκλείδωμα δεν είναι κάτι παράνομο, μπορεί να αναθεωρήσει την απόφαση της αυτή. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική απόφαση δικαστηρίου, η γνωμοδότηση που έχει δώσει η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν καλύπτει πλήρως τους καταναλωτές. Επιπλέον, καθώς αναφέρει ρητά τις τηλεφωνικές συσκευές, η «άδεια» για ξεκλείδωμα δεν επεκτείνεται στα tablets.

Προκειμένου λοιπόν να προλάβει τυχόν αλλαγές πλεύσης από την υπηρεσία, το EFF (Electronic Frontier Foundation), ζητά από το κοινό να την πιέσει να μείνει σταθερή στις θέσεις της. Προτείνει μάλιστα τη χρήση της ειδικής φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα της.

Επιπλέον θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει σαφής αναφορά τόσο για τα tablets όσο και για τις παιχνιδομηχανές. Συσκευές που επίσης δεν δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να τις παραμετροποιήσει.
techit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: