Pages

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

«Οι βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους»


Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο Πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες ως προς την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα. «Οι διαπραγματεύσεις γίνονται στην Αθήνα και στην Αθήνα θα συνεχιστούν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσεις και κόκκινες γραμμές» είπε χαρακτηριστικά ο Λουκάς Παπαδήμος και πρόσθεσε «όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα στις συνομιλίες με την τρόικα και ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το PSI αλλά και τα μέτρα για το νέο πρόγραμμα 2012 -2015».



Ο Πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής έστειλε μήνυμα και προς τους βουλευτές των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Ο Λουκάς Παπαδήμος δεν έκρυψε την ενόχληση του για τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία των άρθρων του πολυνομοσχεδίου.

«Είμαι βέβαιος πως οι Έλληνες βουλευτές θα πράξουν το καθήκον τους με γνώμονα το εθνικό συμφέρον» και υπενθύμισε με νόημα πως και τα τρία κόμματα έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση προκειμένου να εκπληρώσει τον σκοπό της.

Ωστόσο δεν ξεκαθάρισε τον τρόπο με τον οποίο ζητούν οι Βρυξέλλες να δεσμευτούν τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας για τα νέα μέτρα. «Αυτό θα το δούμε αργότερα» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε «εκείνο που ζητούν και έχει γραφτεί και στα συμπεράσματα της συνόδου είναι τα κόμματα να δεσμευτούν ότι θα τηρήσουν αμετάκλητα τα όσα συμφωνηθούν με την Τρόικα για το νέο δανειακό πρόγραμμα».



Υποστήριξε επίσης πως η γερμανική πρόταση για το θέμα του επιτρόπου δεν συζητήθηκε καθόλου στην συνεδρίαση της συνόδου κορυφής.

Ο Λουκάς Παπαδήμος υποστήριξε επίσης πως έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες τα δύο τελευταία χρόνια όσον αφορά την μείωση των πρωτογεννών ελλειμμάτων, τόνισε ωστόσο πως «η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί για να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και η Ελλάδα να γίνει και πάλι ανταγωνιστική».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: