Pages

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Κατατέθηκε η τροπολογία για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια


Νέα τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κατατέθηκε...
η οποία προτείνει τη κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αρκετά χρόνια οι φίλοι της ΑΕΚ έχουν ταλαιπωρηθεί σε ότι αφορά το γηπεδικό ζήτημα. Μία νέα τροπολογία στέλνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, καθώς 57 βουλευτές κατέθεσαν τη νέα τροπολογία, η οποία υποστηρίζει ότι θα ωφελήσει την ΑΕΚ, τον αθλητισμό, αλλά και τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αναλυτικά η τροπολογία:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Νομοσχέδιο Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής: «Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/99/ΕΚ – Πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης για τη διαχείριση αποβλήτων – Εναρμόνιση με την Οδηγία 2008/98/ΕΚ Ρύθμιση θεμάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής»

Με την υπ' αριθμ. 62032/2-9-1934 απόφαση του τότε ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ που έχει μεταγραφεί στον τόμο 1326 και με αύξ. Αριθμό 386 των βιβλίων του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, παραχωρήθηκε στο Αθλητικό Σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ» από το Ελληνικό Δημόσιο, έκταση 26.621,50 τ.μ., στην Ν. Φιλαδέλφεια, για την ίδρυση γυμναστηρίου και την εξυπηρέτηση υποχρεωτικά, του κοινωφελούς σκοπού του.

Στην συγκεκριμένη έκταση το αθλητικό σωματείο ανήγειρε προς εξυπηρέτηση του σκοπού του αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως γήπεδα ποδοσφαίρου και καλαθοσφαίρισης και υποστηρικτικές αθλητικές-εμπορικές χρήσεις μικρής κλίμακας που λόγω της φήμης και της προέλευσης του σωματείου, προσέδωσαν και οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, η οποία και ενίσχυσε και την κοινωνική και ατομική ανάπτυξη των κατοίκων της. Οι περισσότερες από αυτές τις εγκαταστάσεις είχαν κτιστεί πριν πολλά χρόνια, δεν τηρούσαν τις σύγχρονες προδιαγραφές και επλήγησαν και από το σεισμό του 1999. Οι μικροεπισκευές που έγιναν με σκοπό να λειτουργήσουν κάποια τμήματα της εξέδρας τελικά δεν κρίθηκαν ικανοποιητικές.

Τελικά, το 2003, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του αθλητικού σωματείου κατεδαφίσθηκαν, και από τότε η παραχωρηθείσα έκταση παραμένει ακάλυπτη και ανεκμετάλλευτη, δημιουργώντας ταυτόχρονα προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως στερώντας ουσιαστικές υποδομές για αθλητισμό, τόσο από την Α.Ε.Κ., όσο και από φίλους του αθλητισμού. Σημειώνεται ότι μετά από πρόταση του Οργανισμού της Αθήνας ορίσθηκαν νέες οικοδομικές γραμμές, απομακρύνοντας τις εγκαταστάσεις κατά 6 μέτρα από τις κατοικίες, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στο Αθλητικό Σωματείο έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων στον ίδιο χώρο.

Στην νέα έκταση αυτή που εμφαίνεται στο από 11-12-2003 θεωρημένο από τη ΔΟΚΚ/ΥΠΕΧΩΔΕ τοπογραφικό διάγραμμα και συνοδεύει το Ν.3207 «Ρύθμιση θεμάτων Ολυμπιακής Προετοιμασίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ A302), μπορεί κάλλιστα να αναγερθεί ένα «αστικό αθλητικό κέντρο» για την εξυπηρέτηση των σκοπών όχι μόνο του αθλητικού σωματείου, αλλά και των κατοίκων της περιοχής, αφού θα ωφελήσει με εμπορική ανάπτυξη την Ν. Φιλαδέλφεια και τους γύρω Δήμους.

Στα σύγχρονα όμως εμπορικά κέντρα, εκτός από την δημιουργία καθαρά αθλητικών εγκαταστάσεων, είναι απαραίτητη και η δημιουργία εγκαταστάσεων που συνοδεύουν και συνδράμουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως είναι χώροι συνάθροισης κοινού, εντευκτηρίων, χώρων εστίασης, αιθουσών εξυπηρέτησης Μ.Μ.Ε, κ.λπ.

Επιπλέον, τα σύγχρονα αθλητικά κέντρα μπορούν ν' αντλήσουν τα απαραίτητα για την κατασκευή τους κεφάλαια, από χώρους εμπορικής εκμεταλλεύσεως (καφέ, εμπορικά καταστήματα) που θα δημιουργηθούν εντός του αθλητικού κέντρου και θα επιφέρουν έσοδα που θα καλύψουν το κόστος κατασκευής (τοκοχρεολυτικές δόσεις ή αντιπαροχή) και λειτουργίας του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 7 του αθλητικού νόμου 2725/1999, ως ισχύει, η περιουσία του αθλητικού σωματείου Α.Ε.Κ. , όπως και όλων των αθλητικών σωματείων, σε περίπτωση λύσεώς τους περιέρχεται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Με βάση τα πιο πάνω φρονούμε ότι η συνημμένη τροπολογία είναι επιβεβλημένη γιατί θα ωφεληθούν από αυτή, όχι μόνο η ιστορική ομάδα της Α.Ε.Κ., αλλά και η περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας από την ανέγερση νέου γηπέδου, αλλά και γενικά ο Ελληνικός αθλητισμός που στερείται αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως γηπέδων ποδοσφαίρου.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Ο.Τ 295 του ρυμοτομικού σχεδίου της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο έχει παραχωρηθεί χώρος για τις ανάγκες του αθλητικού σωματείου με τίτλο Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως (ΑΕΚ), επιτρέπονται πέραν των αθλητικών χρήσεων, σύνοδες χρήσεις των αθλητικών δραστηριοτήτων με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ χώροι ΜΜΕ, χώροι αναψυχής και εστίασης της αθλητικής ομάδας, χώροι εκπαίδευσης, αθλητικοί ξενώνες, παιδότοπος, εκθεσιακοί χώροι κλπ) καθώς και εμπορικές δραστηριότητες με τους αντίστοιχους κλειστούς διαδρόμους (πχ καφέ, εστιατόρια, μαγειρεία, μπουτίκ αθλητικών ειδών, εμπορικά καταστήματα, συνεδριακό κέντρο, πολυκινηματογράφος, χώρος ψυχαγωγίας και αναψυχής κλπ), άνευ εφαρμογής των περιορισμών του άρθρου 3, παραγρ. 2 της Αποφ 3046/304/13-1-89 του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ «Κτιριοδομικός Κανονισμός» (ΦΕΚ 59/δ/3-2-89), όπως τροποποιήθηκε με την απόφαση 31252/22-7-09 (ΦΕΚ 396/ΑΑΠ/13-8-09.

Οι προτείνοντες Βουλευτές:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΒΑΡΔΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΓΙΟΥΜΑΤΖΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΡΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΤΖΩΝΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΠΕΡΛΕΠΕ - ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΠΛΕΥΡΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, ΣΚΡΑΦΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ, ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, ΖΩΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΜΙΛΕΝΑ, ΘΕΟΧΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΛΙΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΛΑΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ, ΜΑΡΓΙΕΛΗΣ ΣΠΥΡΟΠΑΝΟΣ, ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΜΙΝΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΝΤΑΛΑΡΑ ΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΤΣΙΑΟΥΣΗ ΕΛΕΝΗ, ΚΑΤΡΙΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΣΟΝΟΓΛΟΥ - ΒΥΛΛΙΩΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ, ΜΑΓΚΟΥΦΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΚΟΛΟΤΡΩΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΟΥΡΑΝΙΑ, ΧΑΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΡΕΝΤΑΡΗ – ΤΕΝΤΕ ΟΛΓΑ, ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ, ΦΑΡΜΑΚΗ – ΓΚΕΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΩΤΗΣ, ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ».

Onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: