Pages

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

«Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές»



«Είμαστε ένα βήμα πριν την συμφωνία για το PSI», δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, μετά την συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.

Σε δραματικούς τόνους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι: «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες που δίνουμε από κοινού αυτή τη μάχη σε εθνικό επίπεδο ότι όταν προωθούμε τις διαρθρωτικές αλλαγές και βοηθούμε την ανταγωνιστικότητα, μειώνουμε την πίεση πάνω στους μισθούς, πάνω στους εργαζομένους. Επίσης, να καταλάβουμε πως η αγορά εργασίας δεν περιλαμβάνει μόνο τους εργαζόμενους -και μάλιστα τους προστατευμένους εργαζόμενους όταν πρόκειται για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα- αλλά περιλαμβάνει και τους ανέργους, περιλαμβάνει και τη νέα γενιά. Και αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία».



Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απαράβατες αρχές αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Την αταλάντευτη υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος, όταν αυτό συγκρούεται ή αντισταθμίζεται με ιδιωτικά συμφέροντα» καθώς και «την προστασία του μέλλοντος των παιδιών μας γιατί πρέπει να ξεπεράσουμε αγκυλώσεις οι οποίες τελικά στέφονται εναντίον της νέας γενιάς».

Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές για την επόμενη δεκαετία, τόνισε ο Ευ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε «Το παιχνίδι που παίζεται είναι ιστορικής σημασίας. Και πρέπει να υπάρξει πραγματική συστράτευση των κομμάτων, οι αρχηγοί των οποίων θα συναντηθούν αύριο με τον Πρωθυπουργό, των κοινωνικών εταίρων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των διαμορφωτών της κοινής γνώμης. Πρέπει να απαντήσουμε σε σκληρά διλήμματα και πρέπει να απαντήσουμε με διορατικότητα και αίσθηση υπευθυνότητας. Κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από τον άλλον. Κανένα κόμμα πίσω από άλλο κόμμα, κανένα πολιτικό πρόσωπο πίσω από άλλο πολιτικό πρόσωπο. Είναι τώρα η ώρα της διαπραγμάτευσης και η ώρα της αλήθειας». 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: