Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ούτε στο «Έμιρεϊτς» έστειλε δώρο!

Ούτε στο «Έμιρεϊτς» έστειλε δώρο!Ο Άη – Βασίλης… απαρνείται το Λονδίνο! Μετά την Τσέλσι, η Άρσεναλ ήταν το νέο «θύμα» του γιορτινού κλίματος των ημερών και της Boxing Day! Οι «κανονιέρηδες» έμειναν στο 1-1 με τη Γουλβς που αγωνιζόταν για 25 λεπτά με δέκα παίκτες και έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ. Μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία των «λύκων» και το «στραβοπάτημα» των Λονδρέζων πιστώνεται και στον Χένεσι, ο οποίος στάθηκε «κέρβερος» κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του και άντεξε στην «πολιορκία» των γηπεδούχων. Το γρήγορο γκολ δεν βοήθησε την Άρσεναλ, που ισοφαρίστηκε πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια στην επανάληψη, χωρίς όμως να πάρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παράπονα για την αποβολή του Μιλίχιας στο 75’ εκφράζει η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι, που όμως ακόμη και με αριθμητικό μειονέκτημα, κράτησε μέχρι τέλους το σκορ στο 1-1.

Α’ ημίχρονο:

Με το μυαλό περισσότερο στο… πάθημα των Λίβερπουλ, Τσέλσι και Γουέστ Μπτομ στο πλαίσιο της Boxing Day, η Άρσεναλ φρόντισε να μην τα βάλει με την τύχη της και να μη χάσει χρόνο. Έτσι, λοιπόν, η πρόθεση για το γρήγορο γκολ έγινε κάτι περισσότερο από εμφανής στους ποδοσφαιριστές του Αρσέν Βενγκέρ. Η εντολή του Αλσατού εφαρμόστηκε τέλεια από τους Μπεναγιούν και Ζερβίνιο στο 8ο λεπτό. Ο Ισραηλινός μέσος έκανε εκπληκτική κάθετη πάσα και ο Ιβοριανός φορ, αν και αρχικά φάνηκε να ολιγωρεί επικίνδυνα, πλάσαρε τον Χένεσι για το 1-0!

Η Γουλβς είχε αφήσει ανοιχτούς χώρους στην άμυνά της και αυτό, επειδή αναζήτησε τα ο γκολ της ισοφάρισης! Οι «λύκοι» δεν κάθισαν να περιμένουν την Άρσεναλ και να παρασυρθούν στον ρυθμό της και ευτύχησαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ με το οποίο έφεραν το ματς στα ίσια και «βραχυκυκλώσει» τους Λονδρέζους. Από το σουτ του Χατν έξω από την περιοχή, η μπάλα πήγε στον Φλέτσερ από δεξιά που με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σέζνι για το 1-1 στο 38’!

Β’ ημίχρονο:

Η Άρσεναλ δεν μπορούσε να περιμένει και να χάνει χρόνοι. Έπρεπε να επιτεθεί και το έκανε κατά κύματα. Οι παίκτες του Βενγκέρ είχαν πλέον στόχο να… εγκατασταθούν στα καρέ της Γουλβς και να πιέσουν μέχρι τέλους για το γκολ, το οποίο όμως, όσο περνούσε η ώρα, δεν ερχόταν και το άγχος ήταν η φυσική συνέπεια. Στο 63ο λεπτό ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά και αυτός έπεσε πάνω στον Χένεσι. Στη ναμέσως επόμενη φάση, ούτε η δυνατή κεφαλιά του Μερτεσάκερ είχε τύχη…

Στο 75ο λεπτό τα δεδομένα άλλαξαν με μια αρκετά αυστηρή απόφαση του ρέφερι. Ο Μιλίχιας αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Αρτέτα και άφησε τους «λύκους» με παίκτη λιγότερο για να… βοηθήσει στην πολιορκία που δεχόταν ο Χένεσι από τους Λονδρέζους! Όσο κι αν το πάλεψαν όμως οι Φαν Πέρσι, Ράμσεϊ, Ροσίτσκι και οι υπόλοιποι, δεν βρήκαν ποτέ το δρόμο για τα δίχτυα του Χένεσι που απομάκρυνε όλους τους κινδύνους και χάρισε στη Γουλβς τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζουρού (85’ Σαμάκ), Ροσίτσκι, Αρτέτα, Σονγκ (71’ Ράμσεϊ), Μπεναγιούν (63’ Αρσάβιν), Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο

Γουλβς: Χένεσι, Γουόρντ, Τζόνσον, Μπέρα, Ζουμπάρ (50’ Στίρμαν), Χένρι, Χαντ (86’ Ντόιλ), Τζάρβις, Μιλίχιας, Φορντ (71’ Γκεντιουρά), Φλέτσερ

Πηγή: www.england365.gr

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Δευτέρα 26/12

Τσέλσι-Φούλαμ 1-1

Μπόλτον-Νιούκαστλ 0-2

Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν 1-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν 5-0

Σάντερλαντ-Έβερτον 1-1

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Σίτι 0-0

Στόουκ-Άστον Βίλα 0-0

Τρίτη 27/12

Άρσεναλ-Γουλβς 1-1
(8΄Ζερβίνιο - 38΄Φλέτσερ)

Σουόνσι-ΚΠΡ (19:00)
Νόριτς-Τότεναμ (21:30)

H επόμενη αγωνιστική (19η)

Παρασκευή 30/12

Λίβερπουλ-Νιούκαστλ (21:45)

Σάββατο 31/12 (17:00)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπλάκμπερν (14:45)
Άρσεναλ-ΚΠΡ
Μπόλτον-Γουλβς
Τσέλσι-Άστον Βίλα
Νόριτς-Φούλαμ
Στόουκ-Γουίγκαν
Σουόνσι-Τότεναμ

Κυριακή 1/1 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Έβερτον (14:30)
Σάντερλαντ-Μάντσεστερ Σίτι

Δεν υπάρχουν σχόλια: