Pages

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κοντά στην κορυφή ο Ολυμπιακός!

Πάστελιτς!Καρέ του Πάντελιτς! Με προσωπικό σόου του Σέρβου φορ που έσπασε τα κοντέρ πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ (10', 18', 29', 63'), ο ανανεωμένος Ολυμπιακός πέρασε αέρα από την Κέρκυρα (4-0) και με νίκη μεσοβδόμαδα στη Λιβαδειά πιάνει κορυφή! 

Ορεξάτος αλλά χωρίς ρέντα ο Μιραλάς, είχε μεν δυο ασίστ, αλλά και ένα χαμένο πέναλτι.

Πώς ξεκίνησαν:

Απολύτως αναμενόμενη ενδεκάδα από τον Χάβι Γκράθια. Χωρίς έκπληξη (πέραν της ανάθεσης των ρόλων στην αμυντική γραμμή) εκείνη του Ερνέστο Βαλβέρδε, αφού στερούταν την απουσία οκτώ ποδοσφαιριστών, ενώ προτίμησε να ξεκουράσει τον Παπαδόπουλο.

Στο 4-2-3-1 της Κέρκυρας κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- βρέθηκαν οι Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Γκουστάβο, δίδυμο στα χαφ ήταν οι Χαμπλ, Οσμαν, στα άκρα οι Αγρίτης, Καλαντζής και ο Γραμμόζης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιωάννου.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός «κατέβηκε» με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, ακραίους μπακ τους Τοροσίδη, Μοδέστο, στόπερ τους Παπάζογλου, Μαρκάνο, τριάδα στα χαφ τους Ορμπάιθ, Μανιάτη, Φετφατζίδη (κινούταν πιο μπροστά τους), εξτρέμ τους Μιραλάς, Αμπντούν και στην κορυφή της επίθεσης τον Πάντελιτς.

Τον συμπαθείς ή τον αντιπαθείς (ναι τέτοιος τύπος είναι, δεν μοιάζει να υπάρχει μέση λύση) ένα πράγμα δεν μπορείς να αρνηθείς. Ότι έχει το γκολ στο αίμα του! Ότι θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή, στην σωστή θέση.

Σήμερα το απόγευμα, μπορεί να είχε σταματήσει η βροχή, όμως ο Μάρκο Πάντελιτς έδωσε το έναυσμα για καταιγίδα στο σκοράρισμα και κάπως έτσι έφτασε τα 7 σε 8 εμφανίσεις στην Σούπερ Λίγκα. Με πλασέ, με προβολή, με κεφαλιά; Για όσους θεωρούν ότι είναι φτωχό το ρεπερτόριο του Σέρβου, εκείνος απαντά στο γήπεδο όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Ενδιάμεσα ο Μιραλάς έχασε εξαιρετική ευκαιρία να σκοράρει από την άσπρη βούλα, αφού ο Γκαλίνοβιτς έπιασε το χτύπημα πέναλτι του Βέλγου. Συνολικά βέβαια το μόνο που του έλειπε -σε ένα ακόμη ματς- ήταν το γκολ. Γιατί κατά τα άλλα ήταν από τους διακριθέντες. Πολύ κίνηση, ωραίες ενέργειες και δύο τελικές πάσες.

Και φυσικά το μηδέν πρέπει να πιστωθεί στον Μέγιερι, ο οποίος με υπηρεσιακή άμυνα -ούτε σε προπόνηση δεν πρέπει να έχουν ξαναπαίξει μαζί- ο Ούγγρος συνέχισε να επιδεικνύει την απαιτούμενη σταθερότητα και άριστη αντίδραση στις 2-3 δύσκολες στιγμές που χρειάστηκε να επέμβει.

Δεν αντέχει περισσότερη κριτική σε ένα ματς που -όπως αποδείχθηκε- ήταν ιδανικό για να «ξεμουδιάσει» ο ελλιπής Ολυμπιακός, αλλά και για να αναδειχτεί το έλλειμμα ποιότητας στην Κέρκυρα, η οποία θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μείνει στην κατηγορία.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: