Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Η "κινηματογραφική" κηδεία του Κιμ Γιονγκ Ιλ

Για περισσότερες από 5 ώρες... εκατοντάδες χιλιάδες Βορειοκορεατές αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και τη χιονοθύελλα και κατέκλυσαν τους δρόμους της Πιόνγιανγκ, από όπου πέρασε η πομπή με την σορό του Κιμ Γιονγκ-ιλ , του «πολυαγαπημένου» τους ηγέτη που επί 17 χρόνια κυβέρνησε την Β. Κορέα , δημιουργώντας ένα από τα πιο σκληρά κομουνιστικά καθεστώτα στον κόσμο.
Μπροστά στις κάμερες νέοι και νέες –οι περισσότεροι με στρατιωτικές στολές- θρηνούσαν σπαρακτικά και ολοφύρονταν για τον θάνατο του ηγέτη τους , ο οποίος πέθανε στις 17 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 69 ετών, από καρδιακή προσβολή. Παρά τον σπαραγμό, τις κραυγές θλίψης και τον βαρύ θρήνο, ο φακός δεν κατάφερε να απαθανατίσει ούτε ένα δάκρυ.

"Είναι η μεγαλύτερη απώλεια για το κόμμα και τη χώρα μας", σχολίασε ο παρουσιαστής της τηλεόρασης με πνιγμένη από τη λύπη φωνή.

Την νεκρική πομπή άνοιξε μια λιμουζίνα που περιέφερε μια γιγάντια αφίσα του νεκρού ηγέτη και ακολουθούσε η νεκροφόρα με την σωρό του Κιμ Γιονγκ Ιλ, συνοδεύομενη από τον πενθούντα γιο του και διάδοχο στην εξουσία της χώρας , Κιμ Γιονγκ Ουν και τον στρατάρχη θείο του, άτυπο συγκυβερνήτη, Τσανκ Σονκ Ταέκ. .

Στρατιωτική ορχήστρα ακολουθούσε την πομπή , ενώ ακολουθούσε σειρά μαύρων και λευκών αυτοκινήτων αξιωματούχων του καθεστώτος.

Η πρώτη φάσης της τελετής άρχισε στο μαυσωλείο Κουμσουσάν όπου έχει τοποθετηθεί το γυάλινο φέρετρο με τη σωρό του ηγέτη της χώρας και , μετά την αποχαιρετιστήρια «βόλτα» από τους δρόμους της πρωτεύουσας , η σωρός του Κιμ Γιονγκ Ιλ θα τοποθετηθεί στο μαυσωλείο της Πιονγκιάνγκ

Καμιά αντιπροσωπεία κράτους δεν παρευρέθηκε στην τελετή ,καθώς οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε ξένες διπλωματικές αποστολές να παραστούν στην τελετή, με ενδεχόμενη εξαίρεση την Κίνα.









real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: