Pages

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Οριστικά στο πρωτοδικείο ο ΟΦΗ!

Ψηφοδέλτιο δεν προέκυψε στη Γενική Συνέλεση των μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ και οι κρητικοί θα υποβάλλουν αίτηση τη Δευτέρα στο Πρωτοδικείο, ώστε να υπάρξει διοικούσα επιτροπή.
Με διοίκηση Πρωτοδικείου θα συνεχίσει ο ΟΦΗ μέχρι να γίνουν ξανά εκλογές, καθώς δεν προέκυψε ψηφοδέλτιο στη σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, αφού δεν υπήρξε κάποια πρόταση στο ΒΑΚ, όπου υπήρξε και ένταση για ένα μικρό χρονικό διάστημα, με τα πνεύματα να ηρεμούν.

Από εκεί και πέρα, εγκρίθηκε η απαλλαγή του ΔΣ και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για την προαναφερόμενη διαχειριστική περίοδο, καθώς και η εκλογή νέων ελεγκτών, ενώ αποφασίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,7 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, ο κ. Μιχαλόπουλος ζήτησε να εγκριθεί ο ισολογισμός οικονομικών καταστάσεων ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης 1/7/2010-30/6/2011.

Μαχλάς: «Πάντα στρατιώτης του ΟΦΗ»

Κατά τη διάρκεια της ΓΣ μίλησε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος των κρητικών, Νίκος Μαχλάς και τόνισε πως θα είναι για πάντα στρατιώτης του συλλόγου, ενώ πρότεινε και τον κ. Μιχαλόπουλο για τον προεδρικό θώκο.

«Τα λόγια είναι περιττά. Θέλουμε να δούμε το μέλλον της ομάδας. Ο αγώνας που γίνεται από όλους μας είναι μεγάλος. Αναλάβαμε σε δύσκολες στιγμές. Με προσωπικό αγώνα και υπομονή αλλά και την στήριξη των φιλάθλων πορευτήκαμε. Βγάλαμε την ομάδα στην Σούπερ Λιγκ. Ο αγώνας από όλους μας είναι μεγάλος, παρά του ότι κάποιοι λένε ότι έχουμε την ομάδα όμηρο και είναι κάτι που λέω.

Ξεκινήσαμε με σχεδόν μηδαμινά έσοδα και με πάρα πολλά προβλήματα, κάνοντας όλοι μας μεγάλη προσπάθεια. Τα χρέη που αναλάβαμε μας κόστισαν. Και μεις χρεώσαμε την ομάδα θέλοντας και μη για να επιστρέψουμε. Ανεβάσαμε τον πήχη ψηλά για να ανέβουμε. Το ποσό όμως που χρειάζεται μπορεί να καλυφθεί. Το κυριότερο θέμα μας σήμερα είναι οι εκλογές.

Εύχομαι μέσα από αυτήν την τίμια διαδικασία να δείξουν έμπρακτα την βοήθειά τους κάποιοι άνθρωποι που ενδιαφέρονται. Θέλω να ευχαριστήσω, καθώς δεν μπορώ να είμαι πλέον στην ΠΑΕ, όλους. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για την ομάδα, όλα όσα ξοδεύαμε είναι στον ισολογισμό. Χρειαζόμαστε χρήματα. Προσπαθήσαμε να τα καλύψουμε όλα. Εύχομαι να βρεθούν άνθρωποι που θα στηρίξουν οικονομικά τον ΟΦΗ.

Παραμένω στρατιώτης της ομάδας. Πάντα. Δεν θα αφήσω κανένα να πλήξει την ομάδα. Θα λέω πάντα την γνώμη μου και θα εκπροσωπώ την άποψη των πολλών. Προτείνω προεδρο για την σημερινή γενική συνέλευση τον κ. Μιχαλόπουλο, γραμματέα τον κ. Μανουσάκη και ξεκινάμε τη διαδικασία σήμερα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους», ανέφερε ο Μαχλάς.

Ξημέρης: «Να μην απογοητευτούμε από τα νούμερα»

Στη συνέχεια, μίλησε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, κ. Ξημέρης, και είπε πως στην ομάδα του Ηρακλείου δεν πρέπει να απογοητευτούν από τα νούμερα, καθώς οι ζημιές ανέρχονται περίπου στα 9,9 εκατομμύρια ευρώ. «H σημερινή Γενική Συνέλευση είναι σημαντική για το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.

Η εταιρία έχει δυναμική και μέσα από διαρθρωτικές αλλαγές μπορεί να γίνει βιώσιμη σε βάθος χρόνου. 3 ή 5 έτη. Θα πρέπει να είμαστε πραγματιστές και να μην απογοητευτούμε από τα νούμερα. Δεν είμαι ειδικός περί τα οικονομικά. Οι ζημιές είναι περίπου 9.900.000 ευρώ. Από παρελθόντα έτη, αλλά και το φετινό. Υπάρχουν υποχρεώσεις όπου 1,233 εκ. πρέπει να δοθεί άμεσα.

Το ποσό μπορεί να αυξομειωθεί, καθώς εκκρεμούν ληξιπρόθεσμες οφειλές που είναι σε εξέλιξη και είναι 20. Οι 13 έχουν ρυθμιστεί και απομένουν οι υπόλοιπες. Οι προτάσεις μου είναι: Πρώτον άμεση απορρόφηση 1,150 εκ. ευρώ από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου. Δεύτερον, προτείνω τη μετοχοποίηση της βοήθειας που έχει δοθεί οικονομικά στην ομάδα. Τρίτη πρόταση μας είναι να γίνει αύξηση των εσόδων.

Για τους αγώνες από εδώ και πέρα για όσους μπορούν να μην ισχύουν τα διαρκείας και να πληρώνονται εισιτήριο. Να παρθούν μέτρα, ώστε να μην μπαίνουν άτομα χωρίς εισιτήριο. Ακόμα να περιοριστούν τα έξοδα, να γίνει δηλαδή ένα “κούρεμα” σε όλο το έμψυχο δυναμικό. Επίσης να γίνει συνεργασία του ΑΣ με την ΠΑΣ, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η περιουσία της ΠΑΕ. Αν γίνουν όλα αυτά, με σκληρή δουλειά θα μπορεί να συνεχίσει η ομάδα. Αν βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι στο μεταξύ θα μπορέσουν να καλύψουν την αύξηση του ΜΚ, να παραιτηθεί η διοικούσα αυτή επιτροπή και να αναλάβει η νέα διοίκηση».

Μιχαλόπουλος: «Θα υπάρξω υποδεκανέας!»

Ο κ. Μιχαλόπουλος πήρε ξανά το λόγο κι ευχαρίστησε τον Νίκο Μαχλά και όλους όσοι βοήθησαν την ΠΑΕ σε μία δύσκολη στιγμή. Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει προοπτική για την ομάδα και ότι φεύγει η διοίκηση γιατί οι άνθρωποί της δεν είναι γαντζωμένοι στην θέση τους. Ευχαρίστησε επίσης τους φιλάθλους του ΟΦΗ που βοήθησαν από το υστέρημά τους και δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στην οικογένεια του συλλόγου του Ηρακλείου και πως θα υπάρξει και ο ίδιος υποδεκανέας στη συνέχεια!

«Ήταν ανάγκη να χρεώσουμε τόσο την ομάδα;»

Από την πλευρά του, ο κ. Κλάδος αναφέρθηκε στην κρίσιμη στιγμή που βρίσκεται η ομάδα, αλλά και στην προηγούμενη φορά που είχε διοίκηση ο ΟΦΗ που όρισε το Πρωτοδικείο. Είπε ότι οι «Ομιλίτες» έχουν ανεξάρτητη διοίκηση, όμως λείπουν οι επενδυτές. Έτσι, έθεσε τα εξής ερωτήματα:

«Τα έχουμε δει τα συμβόλαια για το αν είναι αλήθεια τα συμβόλαια των 120, 130 ή 150 χιλιάδων; Ήταν ανάγκη να χρεώσουμε τόσο πολύ την ομάδα;». Αφου ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Ξημέρης επεσήμανε πως «δεν είναι θέμα πρωτοβουλίας κάποιου. Βάσει νόμου, το Πρωτοδικείο απο τη Δευτέρα θα ορίσει την επιτροπή η οποία θα τρέξει όλες τις διαδικασίες».

«Να δω ποιος θα βάλει τώρα το κεφάλι του!»

Τέλος, ο Μαχλάς δήλωσε πως περιμένει να δει ποιοι θα είναι τώρα οι νέοι διοικούντες που θα βάλουν το κεφάλι τους όπως έκανε ο ίδιος. «Για να δούμε τώρα ποιοί θα είναι αυτοί όπου θα μπουν στη διοίκηση πρωτοδικείου. Γιατί τόσο καιρό έλεγαν πολλοί διάφορα με κάποια “παπαγαλάκια”. Για να δούμε τώρα ποιοι θα βάλουν το κεφάλι τους όπως είχα κάνει προσωπικά εγώ. Να τους δούμε τώρα όλους αυτούς. Θέλω τώρα να τους δω ποιοι θα είναι αυτοί και να τους γνωρίσω».

gazzetta.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: