Pages

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιά στο σπίτι για τους Βούλγαρους αλλά με εξωτικές γεύσεις

Πρωτοχρονιά στο σπίτι θα κάνουν οι περισσότεροι Βούλγαροι, αν και ορισμένοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν ακριβά προϊόντα, όπως κρασιά αξίας 500 ευρώ η φιάλη για να γιορτάσουν την έλευση του Νέου Έτους. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΒΤV, στο εορταστικό μενού για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι Βούλγαροι επιλέγουν τρόφιμα όχι- απαραίτητα- από την εγχώρια αγορά, δοκιμάζοντας γεύσεις «εξωτικές» και διαφορετικές απ’ αυτές που είχαν συνηθίσει.

Στο ρεπορτάζ του σταθμού αναφέρθηκε, επίσης, πως εκείνοι που έχουν την δυνατότητα να περάσουν την Πρωτοχρονιά σε άλλα μέρη ή να έχουν ένα πλούσιο, σε γεύσεις και ποικιλία τροφίμων εορταστικό τραπέζι, είναι περίπου το 1% του συνόλου του πληθυσμού.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης «φιλοξενούν» και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τον υπουργό Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ. Μάλιστα, η εφημερίδα «Τρουντ» σχολιάζει σήμερα υπό τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Χαστούκι για τον Ντιάνκοφ» τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ για τον κ. Ντιάνκοφ.

Ο κ. Ντιάνκοφ υπαινίχθηκε -εμμέσως πλην σαφώς- σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ότι μπορεί να αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω αδυναμιών στην πολιτική του υπουργείου Γεωργίας που απειλούν τη σταθερότητα του προϋπολογισμού.

"Εκτιμήσεις των υπουργών μου κάνω μόνο εγώ. Εάν ο Ντιάνκοφ έχει επιτρέψει στον εαυτό του να κάνει εκτίμηση για τον υπουργό Γεωργίας, τότε εκείνος μπορεί να φύγει από την κυβέρνηση πριν από τον κ. Νάιντενοφ" δήλωσε ο κ. Μπορίσοφ.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: