Pages

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Εφραίμ στην φυλακή

Τρεις λόγους που θεωρεί εξαιρετικά σοβαρούς... επικαλέστηκε η εφέτης ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προς το Συμβούλιο Εφετών, για να αιτιολογήσει την άποψη της για προφυλάκιση και την διαφωνία της με τον εισαγγελική άποψη που έκρινε πως ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων.
Η Ειρήνη Καλού, που χειρίζεται την ανάκριση για τις λεγόμενες "ιερές ανταλλαγές", αναφέρει προς τους εφέτες του Συμβουλίου πως σε βάρος του Εφραίμ προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και τονίζει πως οι πράξεις του έχουν τρία ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

1. Την εκμετάλλευση της ιδιότητας του ως καθηγούμενου αγιορείτικης μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων, υπουργών και υφυπουργών, καθώς και ανώτερων κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

2. Την επί μακρόν χρόνο τέλεση των πράξεων, γεγονός που δεν προσιδιάζει στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

3. Την πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλης ζημίας σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Η ανακρίτρια θεωρεί πως είναι πιθανόν ο κατηγορούμενος, στον οποίο το κατηγορητήριο αποδίδει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση των ανταλλαγών, να διαπράξει και νέα αδικήματα.

Η άποψη της κα Καλού υιοθετήθηκε από τους συναδέλφους της, μέλη του Συμβουλίου Εφετών, που αποφάσισαν την προφυλάκιση του Εφραίμ.

Η μεταφορά του Εφραίμ στον Κορυδαλλό

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί ο Εφραίμ μεταφέρθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις φυλακές του Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην πέμπτη πτέρυγα όπου εκτίουν ποινή όσοι έχουν συμμετάσχει σε οικονομικά εγκλήματα και γενικότερα χρησιμοποιείται για περιπτώσεις που δεν αφορούν βίαια αδικήματα.

Έξω από την ΓΑΔΑ αλλά και στον Κορυδαλλό βρίσκονται δεκάδες μοναχοί και καλόγριες που διαμαρτύρονται για την προφυλάκιση του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου.

Η πομπή με τα αυτοκίνητα της Αστυνομίας ξεκίνησε στις 10:05 από την ΓΑΔΑ και μέσα σε επτά λεπτά έφτασε στις φυλακές του Κορυδαλλού.


Προσφυγή κατά της προσωρινής κράτησης ετοιμάζουν οι συνήγοροι του ηγουμένου Εφραίμ

Σε λίγη ώρα , οι συνήγοροι του Εφραίμ, Άρης Χαραλαμπάκης και Σπύρος Αλεξανδρής, θα πάρουν από το Εφετείο αντίγραφο του βουλεύματος που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών στις 23 Δεκεμβρίου. Το βούλευμα δημοσιεύθηκε και καταγράφηκε στο βιβλίο βουλευμάτων σήμερα, οπότε οι συνήγοροι του κατηγορούμενου μοναχού μπορούν να το παραλάβουν και αφού μελετήσουν το σκεπτικό των Εφετών για την προφυλάκιση να ετοιμάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οι συνήγοροι θα ενημερωθούν για τις απόψεις που σχημάτισε το Συμβούλιο ως προς την αναγκαιότητα προσωρινής κράτησης του Εφραίμ, ώστε να προχωρήσουν στην επόμενη κίνησή τους. Η πιθανότερη εκδοχή είναι να προσφύγουν στην ανακρίτρια της υπόθεσης με αίτησή τους και να ζητήσουν την αντικατάσταση της προφυλάκισης με την επιβολή περιοριστικών όρων, αντικρούοντας με επιχειρήματα τους λόγους που κρίθηκε ο εντολέας τους προσωρινά κρατούμενος


Η άφιξη του Εφραίμ στον Κορυδαλλό(βίντεο)



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: