Pages

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αντ. Σαμαράς: Ελάχιστα τα χρήματα για τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ

Την έντονη ανησυχία του για τον... περιορισμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο υπουργό Σταύρο Δήμα.
«Με απασχολεί πολύ το τεράστιο πρόβλημα του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών που φτάνει το 0,17% του συνολικού προϋπολογισμού της χώρας. Σ' ένα υπουργείο τέτοιας σημασίας, το 0,17% πρέπει να ανατραπεί πέρα και πάνω από λιτότητες, πέρα και πάνω από κρίσεις που βαρύνουν την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε κ. Σαμαράς ο οποίος έκανε λόγο για ελάχιστα χρήματα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, υπάρχει στενή παρακολούθηση και ουσιαστικοί χειρισμοί και επιλογές στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την εξωτερική πολιτική.

Σε ερώτηση σχετικά με τις καταγγελίες Γιμλάζ, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών τον έχουν καλύψει πλήρως. Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας έκανε λόγο για πλήρη ενημέρωση σε όλα τα επίπεδα.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: