Pages

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Αlexart.com : Παρελθόν, παρόν, μέλλον.


Προσπαθούμε να ζούμε το παρόν έχοντας στην άκρη του μυαλού μας το παρελθόν μας. Οι στόχοι, όμως, που θέτουμε κοιτάνε στο μέλλον. Κάποιοι πραγματοποιούντα, άλλοι όχι. Όταν δεν καταφέρνουμε να αγγίξουμε κάποιο όνειρό μας ή στόχο άραγε να φταίει το ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μας κρατάει το παρελθόν; Μας κρατάει σφιχτά από το χέρι και δε μας αφήνει να κάνουμε ούτε βήμα παραπέρα. Μήπως μας κρατάει επειδή εμείς δεν το αφήνουμε να φύγει; Δε λέω να ξεχαστεί… τουλάχιστον, όμως, θα μπορούσε να παραχωρήσει τη θέση του στο «μέλλον».

Αν σκοπεύετε να βάλετε στόχους στη ζωή σας πρέπει να πάψετε να στριμώχνετε το παρελθόν σας. Στο μυαλό μου οι λέξεις «όνειρα» και «στόχοι» μπορούν να ταυτιστούν με το μέλλον. Το μέλλον… Οι άνθρωποι είναι πλασμένοι να εξελίσσονται. Εμείς γιατί έχουμε την τάση να κολλάμε σε γεγονότα που έγιναν πριν καιρό; Γιατί; Γιατί; Γιατί; Η φύση των ανθρώπων είναι να ρωτάνε, να είναι περίεργοι και ταυτόχρονα να θέλουν όλα να είναι τέλεια χωρίς την παραμικρή προσπάθεια.

Εμείς οι ίδιοι εμποδίζουμε τους εαυτούς μας να φτάσουμε στο μέγιστο των
δυνατοτήτων μας. Αν δεν είμαστε σίγουροι πρέπει να τολμήσουμε. Πρώτα, όμως, θα πρέπει να ξέρουμε τι θέλουμε. Τι είναι αυτό που αναζητάμε. Τότε, και μόνο τότε, μόλις προσδιορίσουμε τις επιθυμίες μας, μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα βήμα προς τα μπροστά. Έκανες το βήμα; Προσπάθησες; Το κατάφερες; Αν όχι, γιατί; Σκέψου λίγο καλύτερα… τι είναι αυτό που πραγματικά σε κρατάει πίσω; Πίσω από τον ίδιο σου τον εαυτό. Έστω για μια φορά αποφάσισε τι θες. Δεν αρκεί να το σκεφτείς. Πες το δυνατά. Δε χρειάζεται να το πεις σε κάποιον συγγενή, φίλο ή γνωστό. Αρκεί να το ακούσεις εσύ. Γιατί εσύ είσαι το άτομο που καθορίζει την πορεία σου σε όλους τους τομείς της ζωής σου.

Όλη μας η δύναμη πηγάζει από την καρδιά μας, από την ψυχή μας. Η μικρή επιθυμία οδηγεί σε λίγη ψυχική δύναμη. Η μεγάλη επιθυμία οδηγεί σε μεγάλη ψυχική δύναμη. Η ψυχή μας, λοιπόν, είναι η πηγή της ζωής μας. Πίστεψε στον εαυτό σου. Δώσε του την ευκαιρία να σου ανοιχτεί και να σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος για σένα και να φτάσεις πέρα από τον κορυφαίο στόχο της πυραμίδας των επιθυμιών σου.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε και καλη αρχη!

Alex Art είπε...

Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

Σωστών, αντί το χρειάζεται το
Πως θα προχωράς στους στόχους σου

Ανώνυμος είπε...

Σωστών, αντί το «γιατί» χρειάζεται το «πως»
Πως θα προχωράς στους στόχους σου

Ανώνυμος είπε...

αγαπημενη μου...μ αρεσει...!!like...!!!<3