Pages

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σε τελική ευθεία το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων

Συγκρότηση επιτροπής για το PSI... Ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα και ο ανώτερος σύμβουλος της BNP Paribas Ζαν Λεμιέρ θα είναι οι αντιπρόεδροι της επιτροπής που θα αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με τις ελληνικές αρχές για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

To IIF ανακοίνωσε ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε στις 17 Νοεμβρίου στη Φρανκφούρτη και αποτελείται από 30 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από τα οποία 11 μετέχουν στην Διοικούσα Επιτροπή.

«Είμαι αισιόδοξος ότι οι συζητήσεις για την οριστικοποίηση των όρων της συμφωνίας για το ελληνικό PSI θα ξεκινήσουν άμεσα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κύριος Νταλάρα, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση των αρμόδιων πλευρών για την τήρηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης - 27ης Οκτωβρίου.

«Στόχος είναι μέχρι τα τέλη του έτους να έχει σχηματιστεί μια προσφορά εθελοντικού χαρακτήρα για το σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ο επικεφαλής του IIF.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λεμιέρ υπογραμμίζει ότι «το έργο μας θα χτίσει πάνω στην εθελοντική συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: