Pages

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στην αντιπολίτευση… περνά ξανά η ΝΔ

Δεν συζητάει παράταση των εκλογών και επιμένει στην επαναδιαπραγμάτευση... Στην αντιπολίτευση περνάει ξανά η ΝΔ δείχνοντας καθαρά ότι διαφωνεί με όχι λίγες από τις επιλογές και τις προθέσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου την οποία παραλλήλως…στηρίζει.

Έτσι μετά την χθεσινή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ για το χαράτσι και προειδοποιεί ότι εξαντλείται η υπομονή της ΝΔ καθώς και την καταγγελία στημένων διαγωνισμών για διαφημιστικά προγράμματα σήμερα ο κ. Μιχελάκης επανήλθε και με δηλώσεις του απαντά στον πρωθυπουργό και στους κυβερνητικούς εταίρους της ΝΔ που έχουν ανοίξει θέμα μετάθεσης του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών.

«Η ημερομηνία των εκλογών εξαρτάται από την ολοκλήρωση του PSI και αυτήν την στιγμή δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στο PSI, που να δικαιολογεί την οποιαδήποτε συζήτηση για αλλαγή της καταλληλότερης ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, που είναι η 19η Φεβρουαρίου» δήλωσε ο κ. Μιχελάκης. Ερωτηθείς αν παραμένει ως έχει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των επόμενων εκλογών απάντησε: «Η 19η Φεβρουαρίου δεν βγήκε στον αέρα από εμάς ούτε την αποφασίσαμε εμείς ελαφρά τη καρδία.

Έγινε σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο και το επιτελείο του και η ανακοίνωση που βγήκε σας θυμίζω ότι φέρει την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ. Η ημερομηνία αυτή λοιπόν είναι σε συνεννόηση με τους ανθρώπους που γνωρίζουν τον οδικό χάρτη για την υλοποίηση της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου και γι' αυτό είπαμε την 19η Φεβρουαρίου». Επανέλαβε ότι στόχος της ΝΔ είναι η αυτοδυναμία: «Αυτός είναι ο στόχος μας και γι' αυτό παλεύουμε και αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι θέλουμε την εξουσία, όπως μπορεί κάποιοι να βιαστούν να πουν και να ρίξουν λάσπη. Πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς, εφόσον τον επιλέξει ο λαός, να έχει μια ισχυρή εντολή, για να μπορέσει να διαπραγματευτεί την αλλαγή πολιτικής».

Ειδικά για τη θέση της ΝΔ περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου, ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι «όχι μόνο υπάρχει, αλλά επίσημα μπήκε στο τραπέζι, από την στιγμή που το ΔΝΤ αποδέχθηκε επισήμως την επιστολή του προέδρου της ΝΔ, που μιλά για τροποποιήσεις».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: