Pages

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Γιατί κατά βάθος μια γυναίκα δε θα ήθελε ποτέ να κάνει δίαιτα;

Γιορτές πλησιάζουν και τα λαχταριστά γλυκά σε κάνουν να ενδώσεις... ενώ μετά γεμίζεις με ενοχές. Όλο λες από Δευτέρα πως θα ξεκινήσεις τη δίαιτα αλλά η Δευτέρα γίνεται Τρίτη, Τετάρτη και πάει λέγοντας...


Κατά βάθος δε θες να κάνεις δίαιτα και -μεταξύ μας- δεν έχεις καθόλου άδικο. Η φύση αν και μας έχει κάνει το ωραιότερο δώρο της μητρότητας δυστυχώς μας έχει αδικήσει σε μερικούς τομείς. Ή μήπως τελικά φταίει η κοινωνία που ένας άνδρας με παραπάνω κιλά θεωρείται από πολλές γυναίκες γοητευτικός ενώ αντίθετα σε μια γυναίκα τα επιπλέον κιλά είναι ορατά και ενδέχεται να ακούσει μη κολακευτικά σχόλια;
Το ίδιο ισχύει και για το πέρασμα του χρόνου που στις γυναίκες είναι πιο έντονο από ότι στους άνδρες. Ένας άνδρας όσο μεγαλώνει γίνεται πιο sexy και πιο ελκυστικός από όταν ήταν 20 ετών (βλέπε George Clooney). Η γυναίκα ωστόσο “σπάει” πιο εύκολα όσο και αν προσέχει τον εαυτό της.
Αλλά ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Τη δίαιτα. Ζεις σε μια κοινωνία γεμάτη τρέξιμο, υποχρεώσεις και πάρα πολύ άγχος. Ειδικά αυτό το διάστημα που η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση θέλεις να αποφορτιστείς, να ξεσκάσεις και να απολαύσεις. Εκτός από τις στιγμές που απολαμβάνεις με το σύντροφό σου, αναζητάς στιγμές απόλαυσης που βρίσκονται στο ποτό ή το φαγητό. Θες να πιεις τα ποτά σου μα είσαι σε δίαιτα. Θες να φας το αγαπημένο σου φαγητό που έχει πολλές θερμίδες. Όμως δεν μπορείς. Τσατίζεσαι και τα νεύρα σου σπάνε. Όχι άδικα.
Είσαι μόνη, ψάχνεις για σύντροφο και θεωρείς πως για τη μοναξιά σου φταίνε τα πέντε-δέκα κιλά παραπάνω που έχεις. Ξεκινάς δίαιτα έχοντας ήδη πολλά νεύρα. Η αποτυχία της δίαιτας είναι σχεδόν σίγουρη αφού το κάνεις για κάποιον άλλο και όχι για σένα. Αναθεωρείς και λες πως αν κάποιος σε θέλει αυτό θα είναι επειδή του αρέσει η εξωτερική εμφάνιση που έχεις αλλά και ο χαρακτήρας σου, τα αστεία σου, η χημεία που έχετε στο κρεβάτι. Ειδικά αν είσαι σε σχέση και σου ζητήσει ο σύντροφός σου να χάσεις κιλά κατά βάθος δεν το θες καθόλου, δε θες σε καμία περίπτωση να κάνεις δίαιτα άσε που ίσως να το θεωρείς απόρριψη.
Η δίαιτα επίσης είναι πολύ δύσκολη. Το να παραγγέλνεις απ'έξω είναι τόσο εύκολο και ίσως σε μερικές περιπτώσεις και πιο οικονομικό. Τι θα φας το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα, το βράδυ. Αν θα βάλεις ζάχαρη στον καφέ ή όχι. Αν κάνει να βάλεις μια κουταλιά ακόμη λάδι ή θα χαλάσεις τη δίαιτά σου. Τρως υγιεινά αλλά μέχρι να μπεις σε μια σειρά και να ελέγχεις τον εαυτό σου το κεφάλι σου έχει σπάσει.
Η δίαιτα τελικά ίσως να ανήκει περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι. Αν υπάρχουν θέματα υγείας και στο έχει συστήσει ο γιατρός όσο και να μην το θες θα πρέπει να το κάνεις. Αν ωστόσο δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι καλό είναι να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν θες κάνεις και το λόγο που θες.
Η απάντηση που θα λάβεις σίγουρα θα σε οδηγήσει στο σωστό (για εσένα).

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: