Pages

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Marketplace Office 365 και στην Ελλάδα

Marketplace Office 365 και στην ΕλλάδαΛύσεις λογισμικού για επιχειρήσεις. Μια σημαντική νέα υπηρεσία έρχεται να συμπληρώσει την εμπειρία του Office 365, της cloud πλατφόρμας που η Microsoft Ελλάς παρουσίασε φέτος τον Ιούνιο στο ελληνικό κοινό.

Πρόκειται για το Office 365 Marketplace, το οποίο είναι ήδη διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, προσφέροντας στις ελληνικές επιχειρήσεις λύσεις λογισμικού που λειτουργούν πάνω στην πλατφόρμα συνεργασίας και επικοινωνίας Office 365 της Microsoft. Η ιστοσελίδα της υπηρεσίας είναι http://office365.pinpoint.microsoft.com.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία απευθύνεται τόσο στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη συνδρομή στο Office 365, όσο και στις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε στάδιο αναζήτησης των δυνατοτήτων αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών, στοχεύοντας στην καλύτερη οργάνωση των λειτουργιών τους. Στο Marketplace του Office 365 οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν εύκολα να αναζητήσουν, βάσει κριτηρίων, τη λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες τους, μέσα από ένα πλήρες φάσμα επιχειρηματικών λύσεων και εφαρμογών που προτείνονται από ελληνικές εταιρίες πληροφορικής, που ανήκουν στο δίκτυο συνεργατών της Microsoft.

Tο ελληνικό Marketplace για το Office 365, στο οποίο περισσότεροι από 30 συνεργάτες της Microsoft έχουν αναρτήσει τις εφαρμογές τους, φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε δυναμικό σημείο συνάντησης των ελληνικών εταιριών πληροφορικής με τις ελληνικές επιχειρήσεις, όσον αφορά σε εφαρμογές και λύσεις που βασίζονται στο Office 365, αλλά και στις cloud τεχνολογίες της Microsoft. Επιπλέον, διευκολύνει τους συνεργάτες της Microsoft σε επίπεδο προβολής και διάθεσης των υπηρεσιών που αναπτύσσουν σε ήδη υπάρχοντες, αλλά και νέους πελάτες.

H κα Μαρία Τσιλίρα, Information Worker Business Lead της Microsoft Ελλάς ανέφερε: «Η Microsoft Ελλάς βρίσκεται στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να "συμπληρώνει" το Office 365 με την υπηρεσία Marketplace, δίνοντας τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν και να εντοπίσουν επιπλέον ευέλικτα εργαλεία τεχνολογίας που θα συμβάλουν στη περαιτέρω αξιοποίηση των τεχνολογιών Office 365 και θα τις βοηθήσουν να αξιοποιήσουν περισσότερο τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το cloud computing».

O κ. Γιώργος Βρέλλος, Partner Strategy & Programs Lead της Microsoft Ελλάς δήλωσε σχετικά «Το Office 365 Marketplace προσφέρει μια δυναμική πλατφόρμα συνάντησης των συνεργατών της Microsoft με επιχειρήσεις δυνητικούς πελάτες. Οι συνεργάτες μας που αποτελούν κορυφαίες ελληνικές εταιρίες πληροφορικής έχουν πλέον στη διάθεσή τους ένα επιπλέον δίαυλο επικοινωνίας με το κοινό που τους ενδιαφέρει, παρουσιάζοντας και διαθέτοντας τις προτάσεις τους και τις λύσεις τους».

Επισημαίνεται ότι το Office 365 αποτελεί την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας παραγωγικότητας και συνεργασίας της Microsoft σε επίπεδο cloud, ενώ συνιστά ιδανική λύση για επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, που ζητούν να μειώσουν τα έξοδά τους και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα, αξιοποιώντας στο μέγιστο τις διαθέσιμες υποδομές τους.

Το Office 365 παρέχει συνδυαστικά υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλατφόρμας συνεργασίας στο σύννεφο, ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων και ηλεκτρονικών συσκέψεων και δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα χρήσης των εφαρμογών του Office μέσω συνδρομητικού μοντέλου.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται μέσω μιας ευρείας ποικιλίας προγραμμάτων, με προκαθορισμένο μηνιαίο κόστος από €2 μέχρι €27 ανά χρήστη το μήνα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων, από τις μεγαλύτερες μέχρι τις μικρότερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα της αξιοποίησης του Office 365 έχει καταγραφεί κατά την περίοδο χρήσης της δοκιμαστικής τους έκδοσης, σε περισσότερους από 200.000 οργανισμούς, όπου παρατηρήθηκαν υψηλά ποσοστά μείωσης του κόστους για πληροφοριακά συστήματα, έως και 50% κατ’ εκτίμηση.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να δοκιμάσουν το Office 365 δωρεάν για 30 ημέρες, κάνοντας εγγραφή στο http://www.office365.gr ή επικοινωνώντας με τον κατά τόπο συνεργάτη της Microsoft.

Πηγή: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: