Pages

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αγωγή κατά του Βενιζέλου για τα αυθαίρετα στο Γαλάτσι... !

Νέα δεδομένα για την υπόθεση των αυθαιρέτων του... ΥΠΕΧΩΔΕ -και όχι μονο- στο Άλσος Βεΐκου προκύπτουν από τα όσα αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr. Κάτοικοι της περιοχής έκαναν αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου αλλά και στο Δήμο Γαλατσίου. Οι πολίτες ζητούν αποζημιώσεις συνολικά 4,5 εκ ευρώ για την καταστροφή του δάσους από τις παράνομες κατασκευές.
Υπενθυμίζουμε ότι από τον περασμένο Οκτώβρη η Διεύθυνση Δασών Αθηνών, μετά από αυτοψία, κατέγραψε 16 αυθαίρετες κατασκευές που ανεγέρθηκαν από το 1981 ως το 2000. Το οξύμωρο ήταν ότι τα περισσότερα κτίσματα χρηματοδοτήθηκαν και ανεγέρθηκαν από τον ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ο δήμος Γαλατσίου οποίος διαχειρίζεται το άλσος Βεΐκου και τις εγκαταστάσεις καλείται πλέον να κατεδαφίσει τις αυθαίρετες κατασκευές αλλιώς θα του επιβληθεί πρόστιμο που θα αγγίζει στα 2.5 εκ ευρώ. Ο δήμαρχος Γαλατσίου Κυριάκος Τσίρος έχει τονίσει στη zougla.gr ότι ένα τέτοιο πρόστιμο είναι αδύνατο να μπορέσει να το αποπληρώσει ο δήμος και απειλεί με κινητοποιήσεις.
Η αγωγή κατά του δήμου
Επτά πολίτες με αγωγή που κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατηγορούν τον Δήμο Γαλατσίου, ως διαχειριστή του άλσους, ότι μαζί με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και το ΥΠΕΧΩΔΕ κατασκεύασαν από το έτος 1981-2000 εγκαταστάσεις 42.720 τ.μ. και κτίρια 2.796 τ.μ. χωρίς τις απαιτούμενες άδειες. Στην αγωγή τους αναφέρουν ότι από τα 16 παράνομα κτίσματα, το ΥΠΕΧΩΔΕ με δική του χρηματοδότηση κατασκεύασε εννιά εγκαταστάσεις , η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού χρηματοδότησε έξι κατασκευές ενώ τέλος ο δήμος Γαλατσίου χρηματοδότησε και έφτιαξε (το 2000) τον κινηματογράφο.
Οι κάτοικοι αξιώνουν 200.000 ευρώ στον καθέναν από τον εναγόμενο Δήμο Γαλατσίου για τη καταστροφή της δασικής βλάστησης στο Άλσος Βεΐκου και μη αναδάσωσης της εκτάσεως αυτής που είχε ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.
Παράλληλα κατηγορούν το Δήμο Γαλατσίου για διασπάθιση δημοσίου χρήματος για την κατασκευή των παραπάνω παρανόμων κατασκευών, τα οποία μετά την απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αθηνών θα πρέπει να κατεδαφιστούν άμεσα.
Η αγωγή κατά του Δημοσίου

Ωστόσο στις 25 Οκτωβρίου, ομάδα 15 κατοίκων της περιοχής κατέθεσαν αγωγή και κατά του Ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα στον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο για την καταστροφή της δασικής βλάστησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Είναι τα 15 παράνομα κτίσματα που κατασκευάστηκαν με χρηματοδοτήσεις του δημοσίου.
Στο δικόγραφο της αγωγής γίνεται λόγος για υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων αλλά και για διασπάθιση δημόσιου χρήματος για την κατασκευή και τώρα για την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων. Επιπλέον ζητάνε από το Ελληνικό Δημόσιο να υποχρεωθεί να καταβάλει στον καθένα το ποσό των 200.000 ευρώ ως ηθική βλάβη.

tvnea.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: