Pages

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Θοδωρής Αθερίδης: Δουλέυω για να μην πάθω κατάθλιψη

Τι λέει για τον αλκοολισμό; Ο Θοδωρής Αθερίδης που αυτό το διάστημα συνεχίζει τα γυρίσματα για τη σειρά του Mega «Πίσω στο σπίτι» και παράλληλα κάνει πρόβες για το έργο του Simon Grey, «Stage struck» που θα ανέβει στο θέατρο Άνεσις, μιλά στο περιοδικό «ΕΓΩ Weekly» για το θέατρο, τη δημοσιότητα και τον αλκοολισμό.

Πώς νιώθει άραγε που σε περίοδο κρίσης έχει δουλειά; «Μιλάνε όλοι για την ανεργία, τη χειρότερη κοινωνική μάστιγα που υπάρχει, αλλά με τα οικονομικά μεγέθη της εποχής, το να δουλεύεις δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να μην δουλεύεις. Ένας άνθρωπος που δεν εργάζεται, αισθάνεται κοινωνικά άχρηστος. Όταν ένας στους τρεις σήμερα δεν έχει δουλειά, αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα. Προσωπικά, δουλεύω για να μην πάθω κατάθλιψη», απαντά ο γνωστός ηθοποιός, ενώ λέει πως για να βγεις στη σκηνή δεν πρέπει να έχεις ταπεινότητα.

«Για να βγεις στη σκηνή και να μιλήσεις, πρέπει να νιώθεις ότι είσαι άξιος, ότι αυτό που κάνεις αξίζει τον κόπο. Δεν μπορείς να βγεις με ταπεινότητα. Ταπεινότητα πρέπει να έχεις μόλις κατέβεις από τη σκηνή. Πολλοί ηθοποιοί έχουν τεράστια έπαρση μακριά από τη σκηνή και πάνω σε αυτοί είναι λίγοι. Το ζήτημα είναι πάνω στη σκηνή να νιώθεις ότι είσαι Θεός. Δεν γίνεται να μην την ''ψωνίσεις'' δηλαδή»

Για τον αλκοολισμό, δηλώνει: «Δεν είναι κάτι που μπορείς να συζητήσεις μεταξύ τυρού και αχλαδίου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι, αν κάποιος πάθει μια βαριά ωτίτιδα, θα του αφήσει μια ευαισθησία. Θα σκέφτεται ''πρέπει να προσέχω το αυτί μου, να μην κουφαθώ''. Έτσι σκέφτεται και ο αλκοολικός».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: