Pages

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΝΒΑ: Συνεχίζεται το λοκ άουτ

Συνεχίζεται το λοκ-άουτ...Σε πισωγύρισμα για την άρση του λοκ-όυτ στο NBA φαίνεται πως... εξελίχθηκαν τελικά οι τελευταίες συζητήσεις ανάμεσα σε παίκτες και ιδιοκτήτες, διότι δεν κατόρθωσαν για άλλη μια φορά να φτάσουν σε συμφωνία, αφού το μεγάλο "αγκάθι" της υπόθεσης, δηλαδή ο τρόπος καταμερισμού των εσόδων, εξακολουθεί να τους χωρίζει.
Οι δύο πλευρές έκαναν δ
ύο βήματα μπροστά και ένα πίσω, καθώς μετά από τις διαδοχικές συναντήσεις των περασμένων ημερών όπου βρέθηκε ένα κοινό σημείο επαφής, διαφώνησαν ξανά και από ότι φαίνεται θα συνεχιστεί η απραξία στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.
Η λίγκα είναι αμετακίνητη στη μοιρασιά "50-50", ενώ οι παίκτες έριξαν τις απαιτήσεις τους στο 52% (με βάση την προηγούμενη συλλογική σύμβαση είχαν το 57%) χωρίς όμως να έχουν διάθεση για να... κατέβουν κι άλλο. "Μας είπαν πως προτείνουν 50-50 και θα πρέπει να το δεχτούμε, διαφορετικά δεν μπορεί να γίνει συμφωνία'', δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της ένωσης παικτών, Μπίλι Χάντερ. Παράλληλα, ο πρόεδρος της ένωσης και άσος των Λος Άντζελες Λέικερς, Ντέρεκ Φίσερ, είπε με τη σειρά του. "Έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν μπορούμε να κάνουμε άλλες. Για σήμερα και μέχρι νεωτέρας σταματήσαμε τις διαπραγματεύσεις. Δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε συμφωνία''.

Όπως αναμενόταν μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα διαφωνία ανάμεσα στην Ενωση των παικτών και τους ιδιοκτήτες των ομάδων, ο Ντέιβιντ Στερν προχώρησε στην ακύρωση των προγραμματισμένων αγώνων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ενώ ήδη έχει ακυρωθεί η προετοιμασία και τα ματς 1-14 Νοεμβρίου.
Ο κομισάριος του ΝΒΑ ανέφερε πως πλέον λιγοστεύουν δραματικά οι ελπίδες ώστε να πραγματοποιηθεί ολόκληρη σεζόν με 82 αγώνες, ωστόσο υποστήριξε πως τα δεδομένα θα αλλάξουν στη συνέχεια των διαπραγματεύσεων, καθώς η νέα πρόταση της λίγκας θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές απώλειες που προέκυψαν και θα προκύψουν από την ακύρωση του πρώτου μήνα του πρωταθλήματος.
"Δεν νομίζω πως πλέον μπορεί να γίνει ολόκληρη σεζόν κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία. Αναγκαστικά θα ακυρώσουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να φτάσουμε σε μια συμφωνία που θα είναι δίκαιη και για τις δυο πλευρές. Η επόμενη πρόταση μας πάντως θα είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές απώλειες που έχουν προκληθεί από αυτή την κατάσταση. Ηδη έχουν χαθεί 200 εκατομμύρια δολάρια από την ακύρωση της προετοιμασίας μόνο και θα υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά για όλους", κατέληξε ο Στερν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: