Pages

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Συλλήψεις «Αγανακτισμένων» στις ΗΠΑ

Στο Σαν Ντιέγκο... Σε συλλήψεις δεκάδων μελών του κινήματος «Occupy Wall Street», της αμερικανικής … έκδοσης του παγκόσμιου – πλέον – «κινήματος» των «Αγανακτισμένων» προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του Σαν Ντιέγκο, στην προσπάθειά τους να ξηλώσουν έναν καταυλισμό που στήθηκε σε κεντρική πλατεία της πόλης!

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές από την πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, όπου οι διαδηλωτές είχαν στήσει έναν καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες, και άλλους 11 σε ένα κοντινό πάρκο.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρόμοια επιχείρηση των αρχών, καθώς είχε προηγηθεί, προ τριών ημερών, ανάλογη εκκαθάριση στην πόλη Όκλαντ, μόνο που εκείνη δεν ήταν αναίμακτη καθώς στη διάρκειά της ένας διαδηλωτής--ο Σκοτ Όλσεν, πρώην Πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ--τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.

Πάντως το κίνημα των "Αγανακτισμένων" εναντίον της Wall Street θεριεύει μέρα με τη μέρα και ήδη έχει επεκταθεί με δυναμικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις δημόσιων χώρων σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: