Pages

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Για τρεις «διαβολικούς» μήνες μιλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Το «πολιτικό πακέτο» από τώρα μέχρι τον Ιανουάριο… Νέο βαθμολόγιο, νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, επαναξιολόγηση υπηρεσιών, επαναξιολόγηση προσωπικού, αναδιάρθρωση φορέων, το νέο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, ο προϋπολογισμός του 2012 και άλλα καυτά μέτωπα ενόψει.

Για το «πολιτικό πακέτο», τις πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση μέχρι τον Ιανουάριο μίλησε στο υπουργικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το ερχόμενο τρίμηνο «διαβολικό»! Επισήμανε πως «εχθροί» υπάρχουν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό

• «Έχουμε να αντιμετωπίζουμε μια αυτοκαταστροφική κατάσταση μέσα στην ελληνική κοινωνία, η οποία εγκλωβίζεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και από ορισμένα μέσα ενημέρωσης και ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, οι οποίοι έχουν ως στόχο, να απονεκρώσουν και την διανοητική και την συναισθηματική λειτουργία των πολιτών και να τους καθηλώσουν σε μια ηττοπαθή και παραιτημένη αντιμετώπιση των πραγμάτων που είναι ότι ακριβώς στερεί από τη χώρα την πιθανότητα να ανακάμψει και να ανορθωθεί.

• «Τα μη ορθολογικά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη πολλαπλασιάζονται, τα τυχαία γεγονότα και άρα οι κίνδυνοι ατυχημάτων αυξάνονται, πρέπει να συμβιώσουμε με μια νέα κατάσταση».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να γίνει:

1. Η εφαρμογή των «prior actions» που σας τις έχουμε μοιράσει για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

2. Η εκταμίευση της έκτης δόσης μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

3. Η εφαρμογή του μνημονίου και του μεσοπροθέσμου και των εφαρμοστικών νόμων σύμφωνα με όσα κάθε εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών στέλνει τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων.

4. Η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών αρχής γενομένης από τις πρόσφατες, δηλαδή νέο βαθμολόγιο, νέο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία, επαναξιολόγηση υπηρεσιών, επαναξιολόγηση προσωπικού, αναδιάρθρωση φορέων κ.ο.κ.

5. Το νέο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα με τα χαρακτηριστικά που έχουμε πει, ως καθρέφτη της κοινωνίας και της οικονομίας, που αποτυπώνει και μια ολόκληρη αντίληψη και κωδικοποιεί και τις δράσεις μας σε σχέση με τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία.

6. Ο προϋπολογισμός του 2012, ο οποίος μέχρι το τέλος μπορεί να έχει λάβει υπόψη του ορισμένα νέα στοιχεία, τουλάχιστον με τη μορφή αστερίσκων, γιατί δεν θα έχει ολοκληρωθεί το PSI έως τη ψήφιση του προϋπολογισμού.

7. Η εφαρμογή της απόφασης για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με τον τρόπο που είπαμε και με τη νομική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

8. Η εφαρμογή του νέου προγράμματος που θα αρχίσει πριν από την ολοκλήρωση του PSI, δηλαδή στα τέλη του 2011 και θα αλλάξει τα επίπεδα ρευστότητας με ότι αυτό σημαίνει για την ανάπτυξη.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: