Pages

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Οργισμένοι Έλληνες "ντύνουν" τη Μέρκελ Ναζί

Με Ναζί παρομοιάζουν οι Έλληνες τη Γερμανίδα Καγκελάριο. Βρετανική ιστοσελίδα, με - τυχαία; - αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, δημοσιεύει φωτογραφία της, made in Greece, όπου απεικονίζεται με στολή SS και το σήμα της σβάστικας . "Οι οργισμένοι Έλληνες συγκρίνουν την Άνγκελα Μέρκελ με στρατιώτη των Ναζί, που είχαν καταλάβει τη χώρα τους κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου", αναφέρει δημοσίευμα της Da
ily Mail, κάνοντας αναφορά στη φωτογραφία - αφίσα, που έχει κυκλοφορήσει σε δρόμους της Αθήνας και την απεικονίζει ντυμένη με τη στρατιωτική στολή των SS και με την προειδοποίηση "Δημόσιος Κίνδυνος".

Μάλιστα, η Γερμανίδα Καγκελάριος εμφανίζεται με περιβραχιόνιο, που φέρει το σήμα της σβάστικας, το οποίο έχοντας "εκσυγχρονιστεί", είναι συνδυασμένο με τα αστεράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο περίγραμμά του.

Η σάτιρα των Ελλήνων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, καυτηριάζει τη στάση της Γερμανίας καθ' όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, που οδήγησαν στο "κούρεμα" του δημόσιου ελληνικού χρέους, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει, οι Έλληνες πολίτες είναι αγανακτισμένοι με τη συμφωνία, παρότι η απόφαση ουσιαστική τους απαλλάσει από ένα μεγάλο μέρος του χρέους και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ότι "απεφεύχθη θανάσιμος εθνικός κίνδυνος".

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο αρθρογράφος αναφέρεται στις δηλώσεις περί "καταδίκης της χώρας σε ακόμα 9 χρόνια φτώχειας και κατάρρευσης".

Την τιμητική τους έχουν και τα σκίτσα, με το δημοσίευμα να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην "Ελευθεροτυπία", που ανά τακτά διαστήματα αφιερώνει κι ένα σχέδιο στον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο.

Κυβερνητικά στελέχη, που συμμετείχαν στη συμφωνία "κουρέματος" του χρέους, απεικονίζονται συχνά να απευθύνουν το χαρακτηριστικό χαιρετισμό των Ναζί, με συχνότερο "στόχο", κατά το δημοσίευμα, τον υπουργό Οικονομικών.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: