Pages

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Λίγοι Αγανακτισμένοι, πολλοί αστυνομικοί στη Βουλή

Ελάχιστοι οι εναπομείναντες... Για ακόμη μία μέρα έδωσαν το παρών οι Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μαζί με τους ειδικούς φρουρούς της αστυνομίας, αλλά και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Ένταση επικράτησε έξω από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στα ΜΑΤ. Πάραυτα, μηδαμινή ήταν η χρήση χημικών από την αστυνομία, η οποία παρέμεινε ισχυρή, αν και ο κόσμος που έχει απομείνει ήταν ελάχιστος. Ενώ έγιναν και κάποιες προσαγωγές.

Βασικά αιτήματα των ένστολων ήταν να αρθούν οι κρατήσεις που τους έχουν επιβληθεί και το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών, ενώ ζήτησαν τον "καθορισμό κατώτατου μισθού επιβίωσης του αστυνομικού" αλλά και την αναστολή των δόσεων των στεγαστικών δανείων των ένστολων, μέχρι του σημείου που θα θεωρηθεί ασφαλές γι' αυτούς.

Λόγω της συγκέντρωσης των ένστολων, αλλά και των Αγανακτισμένων, τα μέτρα της αστυνομίας ήταν δρακόντεια, ενώ στήθηκαν και οι σιδερένιοι φράχτες με αποτέλεσμα να επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Αθήνας, αφού είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Hilton έως την πλατεία Συντάγματος, ενώ κλειστή παρέμενε για αρκετή ώρα και η λεωφόρος Αμαλίας.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι βουλευτές, έπειτα από την ψηφοφορία στη Βουλή, άρχισαν να αποχωρούν, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: