Pages

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοπυρπολήθηκαν Θιβετιανοί βουδιστές μοναχοί

Δύο έφηβοι βουδιστές μοναχοί από το Θιβέτ αυτοπυρπολήθηκαν σήμερα στη... νοτιοδυτική κινεζική επαρχία Σετσουάν αφού προηγουμένως απηύθυναν έκκληση για θρησκευτική ελευθερία και για την επιστροφή του εξόριστου Δαλάι Λάμα, ανέφεραν οργανώσεις για τα δικαιώματα των Θιβετιανών.
Ο ένας από τους μοναχούς ήταν από τη μονή Κίρτι, που βρίσκεται στην κομητεία Άμπα της επαρχίας Σετσουάν και πιστεύεται πως υπέκυψε, ενώ ο άλλος έχει υποστεί εγκαύματα και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Οι μοναχοί ζήτησαν θρησκευτική ελευθερία και φώναξαν «ζήτω ο Δαλάι Λάμα» πριν αυτοπυρποληθούν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.
Οι σημερινές αυτοπυρπολήσεις ακολουθούν τους θανάτους δύο μοναχών σε παρόμοιες διαμαρτυρίες στη μονή Κίρτι το Μάρτιο και στη γειτονική μονή Νιάτσο τον Αύγουστο.
Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανακοίνωσαν πως ένας άλλος μοναχός από τη μονή Κίρτι είχε αυτοπυρποληθεί το Φεβρουάριο του 2009 για να διαμαρτυρηθεί για τους περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές στον εορτασμό μια θιβετιανικής βουδιστικής γιορτής.

24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια: