Pages

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Στα σκαριά η Mclaren MP4-12C cabrio

Στα σκαριά η Mclaren MP4-12C cabrioΘα έχει κοινά μηχανικά μέρη με το κλειστό μοντέλο Μετά την κλειστή εκδοχή, η McLaren ετοιμάζει την ανοικτή έκδοση της MP4-12C, ενώ στο πρόγραμμα είναι η επέκταση της γκάμας.

Αναμφίβολα, η McLaren, με την ενασχόλησή της με την Formula1 φέρει βαρύ όνομα. Αντίθετα, όμως με άλλους κατασκευαστές που επίσης ενασχολούνται με την Formula1 (βλ. Ferrari), η γραμμή παραγωγής της είναι περιορισμένη (2 μοντέλα τις τελευταίες δύο δεκαετίες).

Σύμφωνα, ωστόσο, με νέες φήμες, αυτό πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον. Μετά, λοιπόν, την κλειστή εκδοχή της MP4-12C ετοιμάζεται η ανοικτή έκδοση. Αυτή θα φέρει κοινά μηχανικά μέρη (V8 κινητήρας 3,8 λίτρων απόδοσης 600 ίππων, τελική ταχύτητα στα 330 χλμ./ώρα και 0-100 σε κάτι παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα), επεμβάσεις όμως έχουν γίνει στο αμάξωμα για μεγαλύτερη ακαμψία.

Σκοπός της φίρμας, είναι η επέκταση της γκάμας. Και για να το επιτύχει, ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο που θα φέρει την κωδική ονομασία P12. Θα αποτελεί ανταγωνιστή της Lamborghini Aventador και η ιπποδύναμη θα αγγίζει τους 800 ίππους. Φυσικά, είναι νωρίς για επίσημα τεχνικά στοιχεία, σύντομα όμως θα υπάρξουν εξελίξεις.

Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: