Pages

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Η συμφωνία Alpha-Eurobank να είναι μόνο η αρχή

Η συμφωνία Alpha-Eurobank να είναι μόνο η αρχήΘετική εξέλιξη, να υπάρξουν κι άλλες, λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τη συμφωνία για την προοπτική συγχώνευσης Alpha Bank και Eurobank, «ιδιαίτερα μάλιστα εφόσον με τον τρόπο αυτό αντιμετωπισθεί η ανάγκη αναδιάρθρωσης κεφαλαίων των δύο τραπεζών και οδηγήσει σε ένα νέο ισχυρό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα».

Το ζητούμενο είναι, προσθέτει ο κ. Μίχαλος, «η κίνηση αυτή να ανοίξει το δρόμο για νέες ανάλογες συμφωνίες που θα ισχυροποιήσουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, απέναντι στην κρίση, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το πρωταρχικό του έργο, αυτό της στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανάγκη από σχήματα που να έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να αντλήσουν νέα κεφάλαια από τις αγορές, να ενισχύσουν την αξιοπιστία και την ανταγωνιστικότητά τους σε διεθνές επίπεδο και να συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, το πρόβλημα της ρευστότητας που ταλανίζει σήμερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δε θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, όσο η προσπάθεια για δημοσιονομική εξυγίανση καρκινοβατεί και η ασκούμενη πολιτική βαθαίνει την ύφεση», καταλήγει το ΕΒΕΑ.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: