Pages

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

«Πέφτουν κεφάλια» στην Κύπρο

Παραιτήθηκαν Πασχαλίδης - Πατσαλίδης και από το ΔΗΚΟ Την παραίτηση τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια έθεσαν οι Υπουργοί του ΔΗΚΟ, Χρίστος Πατσαλίδης και Αντώνης Πασχαλίδης «ώστε να διευκολυνθεί και να επισπεύσει τη λήψη των αποφάσεων και την ανάληψη των πρωτοβουλιών που όλοι αναμένουμε» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος.

Υπεμθυμίζεται οτι την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε την παραίτηση του ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ δήλωσε πως "διαπιστώνουμε με ιδιαίτερη ανησυχία και αγωνία ότι οι συνθήκες επιδεινώνονται δραματικά. Τα χρονικά περιθώρια εξαντλούνται. Σήμερα, τώρα, πρέπει να αναληφθούν σημαντικές, καταλυτικές πρωτοβουλίες και να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να προλάβουμε τα χειρότερα. Γιατί, ενδεχομένως να μας αναμένουν χειρότερα, αν δεν δράσουμε άμεσα".

Οι εξελίξεις στην Κύπρο αναμένεται να είναι δραματικές, ενώ ήδη το απόγευμα της Τετάρτης, τέσσερα στελέχη της κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της έρευνας για την έκρηξη στο Μαρί. Σύμφωνα με την κυπριακή αστυνομία, τα στοιχεία που έχουν προκύψει μπορεί να συνιστούν ποινικά ή και πειθαρχικά αδικήματα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ώρες ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης υψηλόβαθμων στελεχών τόσο της Εθνικής Φρουράς καθώς και η σύλληψη προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με την υπόθεση που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους και προκάλεσε τεράστιες ζημιές στην οικονομία του νησιού.

Για κάποιους μάλιστα από τους εν δυνάμει συλληφθέντες, εξετάζεται και η δράση τους μετά την φονική έκρηξη.
Δηλαδή, διερευνάται το ενδεχόμενο τα πρόσωπα αυτά να προχώρησαν σε ενέργειες που αποσκοπούσαν σε παραποίηση εγγράφων που ενδεχομένως να τους «έκαιγαν».
proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια: