Pages

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ο κόσμος μέσα από τα μάτια ενός εφήβου: Καλοστημένες Προπαγάνδες!

Είμαστε εδώ για ακόμα μία Τετάρτη για να εξετάσουμε τα γεγονότα «μέσα από τα μάτια ενός έφηβου». Την προηγούμενη εβδομάδα συζητήσαμε για την κρίσιμη κατάσταση και την πολιτική κρίση που περνάει η χώρα μας και την ανικανότητα των κυβερνόντων κομμάτων να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του παγκόσμιου στερεώματος…Ας περάσουμε σήμερα σε άκρως σημαντικό θέμα που μαστίζουν την χώρα μας και πολλές χώρες του κόσμου, μα φυσικά τα πολιτικά σκάνδαλα.

Ας θυμηθούμε, λοιπόν, μερικά από αυτά τα σκάνδαλα που έχουν φέρει την χώρα μας στον βούρκο της σημερινής πολιτικής σκηνής…..:
1.Σκάνδαλο no1( σκάνδαλo Siemens): Ένα σκάνδαλο το οποίο στοίχισε φανερά στην χώρα μας ήταν το σκάνδαλο της Siemens ή αλλιώς μίζενς όπως ονομάζεται από πολλούς. Πρόκειται για χρηματισμό της ομώνυμης γερμανικής εταιρίας σε κρατικούς μηχανισμούς με σκοπό την προμήθεια υλικών και υπηρεσιών στο Ελληνικό δημόσιο το οποίο έφθανε στο αστρονομικό ποσό των 1,3 δις ευρώ. Ουσιαστικά, σκοπός τους ήταν να πουλήσουν το τομάρι της Ελλάδας στους μεγαλοκαρχαρίες του παγκοσμίου καπιταλιστικού συστήματος με οποιοδήποτε τίμημα παίζοντας ένα παιχνίδι φτιαγμένο στα δικά τους μέτρα που τα πιόνια τους ήταν ο ελληνικός λαός…Έρευνες είχαν ήδη ξεκινήσει από το 2008 όπου και η προπαγάνδα μπήκε στην τελική της ευθεία.

2.Σκάνδαλο no2(Βατοπέδι): Ένα ευρέως διαδεδομένο σκάνδαλο που συγκλόνισε την κοινή γνώμη υπήρξε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα κατά του ελληνικού λαού που εξιχνιάστηκε από τις αρχές μέσα από ενδείξεις ανακαλύπτωντας μια καλοστημένη προπαγάνδα που αφορούσε την αγοραπωλησία δημόσιας περιουσίας με την μονή του Αγίου Όρους. Κάποιοι δήλωσαν ότι δεν ζημίωσε καθόλου την δημόσια περιουσία, τα νούμερα όμως μαρτυρούν ότι το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε με περίπου εκατό εκατομμύρια ευρώ. Αν δεχτούμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ισχυρίζεται αγοροπωλησίες μέσα στα επιτρεπτά νομικά πλαίσια γενώνται κάποια ερωτήματα σχετικά με αυτό το θέμα: Αφού η κυβέρνηση είχε δίκιο σε αυτήν την επιλογή της, για ποιο λόγο τόσους μήνες τώρα και όσο η εξεταστική επιτροπή ήταν σε εξέλιξη δε ζήτησε τη συνδρομή νέων διεθνών οίκων για την επαναξιολόγηση των σχετικών αγοραπωλησιών; Μήπως κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της από ντροπή και ενοχή ή εκφράζει την ανεξάρτητη ψυχή;…..

3.Σκάνδαλο no3( Κατάχραση δημόσιας περιουσίας): Η πολιτιστική μας κληρονομιά των τελευταίων χρόνων, δηλαδή η κατάχραση του ελληνικού λαού που εγκανιάστηκε ήδη από την ανάληψη της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη( ο θεός να φυλάει!!) και που μας έχει οδηγήσει στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της κατάρρευσης, στο ναδίρ της πολιτικής σταθερότητας είναι το μεγαλύτερο και το πιο καλοστημένο σκάνδαλο των τελευταίων ετών που ακόμα συνεχίζεται. Πρόκειται για την αλόγιστη διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού από τους σύγχρονους «δικτάτορες». Αφορά την σπατάλη περίπου 400 δις ευρώ , που στην πραγματικότητα είναι περισσότερα, σε άγνωστους αποδέκτες. Οι δαπάνες σε άκτιστα οικοδομήματα, οι άστοχοι προυπολογισμοί, οι υψηλές απαιτήσεις βουλευτών και υπουργών ήταν κάποιοι λόγοι που οδήγησαν την χώρα μας ένα βήμα πριν την καταστροφή… Τώρα, είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να πληρώσουμε εμείς τις καταχρήσεις άλλων και να συμβάλλουμε στην παγκόσμια σταθερότητα, όπως ονομάστηκε το κάλυμα της εξαγοράς.

Πάντως, κάποτε η μάσκα που σκεπάζει τα πρόσωπα αυτών που καταχράστηκαν την δημόσια περιουσία θα πέσει και τότε ο ελληνικός λαός θα δικαιωθεί…Λοιπόν, αυτά για σήμερα, επιστρέφουμε την επόμενη εβδομάδα με ολοκαίνουργιο θέμα… Ως τότε να περνάτε καλά…
• Μη ξεχάσετε καθημερινά «η Άχρηστη Είδηση της Ημέρας»
• Την Πέμπτη «Τα μυστικά μιας μικρής κυρίας», το «Campeon» τη Δευτέρα και το Σάββατο, την «Πλούσια Φτωχογειτονιά» της Παρασκευή και «Εβδομαδιαίο Απολογισμό» την Κυριακή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: