Pages

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Τι εστί βερίκοκο;

Τι εστί βερίκοκο;Μικρό και ευεργετικό! Το βερίκοκο είναι ένα από τα φρούτα που είναι πλούσιο σε β- καροτένιο, μια ουσία που προστατεύει από τον καρκίνο, βοηθάει στην πρόληψη των καρδιακών νοσημάτων και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης περιέχει και το πολύ χρήσιμο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο.

Να ξέρουμε, κάπως απλουστευμένα βέβαια πως κάθε φορά που το φώς περνάει μέσα από τα μάτια μας δημιουργεί και ελεύθερες ρίζες και αυτές προσβάλλουν τους ιστούς στο φακό των ματιών αλλά και τα αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή.

Λίγο προτού αρχίσουν να μαλακώνουν τα βερίκοκα είναι η καλύτερη στιγμή να καταναλωθούν γιατί τότε περιέχουν το μέγιστο των ωφέλιμων συστατικών. Πάντως και τα αποξηραμένα διατηρούν κάποια από τα καλά συστατικά τους και η Ελλάδα θα μπορούσε να ωφεληθεί αν το αξιοποιούσε στο έπακρο.

Mε την βοήθεια της βιταμίνης C το β- καροτένιο γίνεται μέσα στο σώμα βιταμίνη Α, πορτοκάλια και αποξηραμένα βερίκοκα θα ήταν ό,τι πρέπει για τα σχολεία το πρωί. Τέλος το αλκοόλ, τα αντισυλληπτικά και το κάπνισμα ελαττώνουν το β- καροτένιο.

Πηγή: mednutrition.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: