Pages

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Η Κρύα Βρύση σε πύρινο κλοιό - Οι φλόγες έκαψαν ζώα και απειλούν τα σπίτια του χωριού!

- Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης με τα σπίτια να εκκενώνονται το ένα μετά το άλλο
- Οι πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν τη φωτιά που έχε κυκλώσει το χωριό
- Κάτοικοι στο NewsIt: οι φλόγες έχουν κάψει ζώα και έχουν προκαλέσει ζημιές σε αγροτικές καλλιέργειες
- Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης!
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Δραματικές στιγμές για τους πυροσβέστες και τους κατοίκους του χωριού, που προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς. Πλέον απειλεί περισσότερο από ποτέ τα σπίτια και ήδη κάτοικοι της Κρύας Βρύσης, λένε στο NewsIt ότι οι φλόγες γλείφουν τις πρώτες κατοικίες και έχουν κάψει ζωντανά, δεκάδες ζώα σε στάνες.

"Καιγόμαστε! ", είπε μιλώντας στο Newsit ο κάτοικος του χωριού κ. Νικόλαος Λαμπάκης, "η φωτιά είναι πάρα πολύ μεγάλη έχουν ήδη καεί δεκάδες ζώα σε στάνες και οι φλόγες έχουν γλύψει ήδη δυο σπίτια". Είπε επίσης οτι και οι 130 κάτοικοι του χωριού είναι στο πόδι, ενώ πρόσθεσε οτι δημιουργούνμεγάλο πρόβλημα οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί ήταν και τα λόγια του αντιδημαρχου πολιτικής προστασίας του Αγίου Βασιλείου, που ανήκει το χωριό της Κρύας Βρύσης, Μανώλη Τζανιδάκη. ''Είμαστε σε πόλεμο'' είπε πριν από λίγο στο NewsIt ο κ.Τζανιδάκης και συνέχισε: ''Η φωτιά καίει σε τρία μέτωπα: πάνω από το χωριό, δεξιά και αριστερά. Οι πυροσβέστες με αυτοθυσία παλεύουν από χθες το βράδυ για να σωθούμε, χωρίς να έχει φύγει κανείς''.Στο σημείο βρίσκεται και επιχειρεί πολύ μεγάλη δύναμη την πυροσβεστικής, με 50 άντρες, 20 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο canadair και ένα ελικόπτερο, που πραγματοποιούν ρίψεις, όπως δήλωσε στο NewsIt ο διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ρεθύμνου, Χρήστος Μπουραντάς.Το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο και σύμφωνα με την πυροσβεστική πλησιάζει στα χωριά Κεντροχώρη, Κρύα Βρύση, Πλατανιές και στα Ακούνια. Μάλιστα οι φλόγες από το χωριό της Κρύας Βρύσης απέχουν πλέον μόλις 50 μέτρα και έτσι το ένα σπίτι εκκενώνεται μετά το άλλο! Οι κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν με λάστιχα να σώσουν τις περιουσίες τους, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής που απειλούνται να γίνουν στάχτη.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και αυτό δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ήδη φτιάξει ζώνες προστασίας αλλά ο άνεμος αλλάζει συνεχώς φορά στο μέτωπο. Ήδη σπεύσει στο χωριό και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, που θα αναλάβει τον συντονισμό της επιχείρησης.

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ακούμια Ρεθύμνου και βρίσκεται σε εξέλιξη, από χθες βράδυ (28-07-2011). Οι φλόγες επεκτάθηκαν τη νύχτα, λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η εκκένωση στην περιοχή Πλατανέ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια του χωριού!

Να σημειωθεί πως από την Πυροσβεστική ζητήθηκε συνδρομή από δυνάμεις της υπόλοιπης χώρας ενώ λίγο μετά τις 10.00, κατέφθασαν δύο καναντέρ από την Ελευσίνα που πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: